Alkoholbehandling

Spørgsmål og svar - Alkohol

Vil du gerne vide mere om alkohol og hvordan vores alkoholbehandling fungerer? Se en række spørgsmål som vi har modtaget og besvaret. På denne side omhandler spørgsmålene alkohol, som fx alkoholafhængighed, alkoholbehandling og hvilken hjælp vi tilbyder til pårørende.

Husk at du altid er velkommen til, selv at stille et spørgsmål eller give os et kald på 70 10 03 03. Intet vil blive offentliggjort, og din henvendelse er altid helt fortrolig og gratis.

Hvor skal jeg til samtale angående min afhængighed?

Jeg kan se at der er 2 adresser – hvor skal jeg møde til samtale for min afhængighed?


De indledende og afklarende samtaler finder sted hos vores afhængighedsafdeling på:

H.C. Andersens Blvd. 37, 1553 København
Telefon 70 10 03 03
Vores afdeling for afhængighedsbehandling ligger centralt i København.

Hvad koster det at komme til samtale?

Den samtale i har inviteret mig til .. koster den noget?


Den indledende og afklarende samtale hos os, hvor vi finder ud af om, og hvilken behandling, der er bedst for dig, er helt gratis og uforpligtende.

Koster det penge at gå i behandling?

Jeg kan ikke helt finde ud af det – koster det penge at gå i behandling?


Vi er et privat behandlingscenter, så det koster penge at gå i behandling hos os.
Vores behandling er dog væsentligt billigere end en døgnbehandling, og der er forskellige muligheder, for at få bevilget en behandling hos os:
Enten i form af kommunal, sundhedsforsikrings, arbejdsgiverbevilget, eller delvis fonds støttet betaling.
Du er meget velkommen til at kontakte os, og lade os hjælpe dig med at afsøge mulighederne. Giv os et kald på 70 10 03 03

Jeg er pårørende til en alkoholiker, findes der hjælp til mig?

Min mand har været alkoholiker gennem mange år, og er endeligt blevet ædru. Men jeg kan mærke, at jeg reagerer dumt indimellem og vil gerne have noget hjælp, for jeg tror at det handler om at jeg har skulle været stærk så længe.


Her hos Frederiksberg Centeret er vi opmærksomme på de følelsesmæssige konsekvenser, det kan have, at være pårørende til afhængige.
En del af vores hjælp er at pårørende kan deltage i et pårørendekursus. Vores afdeling for pårørende tilbyder også individuelle samtaler eller gruppeforløb, hvor andre pårørende i samme situation som dig deltager.

Læs mere om vores tilbud til pårørende her.

Kontakt os meget gerne, helt fortroligt, gratis og uforpligtende, på telefon 70 10 03 03.

Hvordan kan jeg vide om jeg er afhængig?

Jeg er i tvivl om jeg er afhængig, altså jeg synes jo sagtens at jeg kan lade være, men det har jeg ikke lyst til.


Det er ikke altid et enkelt spørgsmål, at afgøre en afhængighedsgrad. Men hvis du læser her, kan du have en fornemmelse af, at du muligvis er afhængig.
Du må meget gerne ringe til os, og her kan du tale med en erfaren afhængighedsbehandler. Behandleren kan invitere dig ind til en uforpligtende samtale, hvor i sammen vurderer din grad af afhængighed. Hvis det ønskes, kan i også tale om et behandlingsforløb.

Giv os trygt, gratis og uforpligtende et kald på 70 10 03 03.

Du kan fx læse mere om symptomer på alkoholisme. Her er der en række spørgsmål, der kan hjælpe dig med at afklare, om du har, behov for en behandling af alkoholmisbrug.

Når man er i behandling, er man så indlagt?

Bliver man indlagt hos jer?


Hos os bliver du ikke indlagt!
Vi tilbyder individuel ambulant behandling og dagbehandling, hvor du lever hjemme hos dig selv og varetager dit normale liv, med arbejde, venner, familie osv. Du møder ind til din behandling, på de tidspunkter, vi har aftalt og følger din behandlingsplan. Din behandling tilrettelægges og udformes, så den passer bedst muligt ind i din normale hverdag.

Behandlingsformen varierer alt efter hvad du har behov for behandling for.
Vi tilbyder hjælp til:

Ring helt fortroligt på 70 10 03 03.

Er det anonymt at kontakte jer?

Skal jeg opgive navn, adresse og cpr nummer, hvis jeg kontakter jer?


Din indledende henvendelse til os er altid helt anonym, fortrolig og uforpligtende. Også selvom du opgiver navn eller telefonnummer.

Ring det er gratis!

Telefon 70 10 03 03

Hvad koster det at få min ansatte behandlet?

Jeg har en medarbejder, der har et alkoholproblem. Jeg vil gerne hjælpe ham, for han er en dygtig og værdsat del af min virksomhed. Men hvad koster det at få ham i behandling?


Priserne på behandling kan variere, afhængigt af behandlingstype. Ønsker du at vide mere om behandlingstyper og priser, kan du kontakte vores afhængighedsafdeling. Her vil din medarbejder kunne blive tilbudt en gratis og uforpligtende samtale, hvor behovet for behandling bliver italesat og systematiseret.

Frederiksberg Centeret har aftale med de fleste sundhedsforsikringer og pensionsselskaber, hvilket også vil blive drøftet ved henvendelse.

Ring gerne til os på 70 10 03 03

Min søn drikker meget.

Min søn på 19 år drikker rigtig meget og hver dag. Jeg er bange for, at han er på vej ud i et alkoholmisbrug, hvordan hjælper jeg ham?


Det er godt, at du er bekymret for din søn. Vi vil foreslå, at du forsøger at tale med ham, hvor du fortæller ham, hvad du ser, og hvor bekymret det gør dig.

Du er meget velkommen til at ringe til os på 70 10 03 03 og få råd og vejledning i forhold til samtalen.

Min eks er alkoholiker og vred!

Min ekskæreste drikker, og gjorde det også, da vi var sammen.

Han har bedt om hjælp mange gange, men hver gang ender det med at vi bliver uvenner og at han trækker sig. Og så kommer han igen og beder om hjælp efter lidt tid.

Vi er ikke sammen længere, men jeg holder jo af ham og vil gerne hjælpe, men jeg kan mærke at det påvirker mig meget psykisk, når han bliver sur.

Hvad skal jeg gøre?


Du beskriver, at du har stillet op for din ekskæreste mange gange, når konsekvenserne af hans misbrug er blevet for store for ham.
Måske er det tiden for dig, hvor du vælger at passe på dig selv og ikke stille op som brandslukker for ham igen og igen.

Som hjælp til ham, kan du i stedet give ham information om, hvor han kan søge professionel hjælp. Han er mere end velkommen til at kontakte os, og komme til en gratis og uforpligtende samtale.

Du kunne måske også have glæde af at opsøge selvhjælpsgrupperne i AL Anon. Her mødes pårørende til alkoholikere, deler erfaringer og støtter op om hinanden.

Husk at du altid er velkommen til at give os et kald på 70 10 03 03, hvis du gerne vil vide mere om den behandling, som vi kan tilbyde din ekskæreste.

Har du spørgsmål så ring 70 10 03 03?

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med alle sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Er du pårørende til en der drikker eller tager stoffer?

Har du brug for råd og vejledning til, hvordan du bedst motiverer et familiemedlem til at sige ja til misbrugsbehandling, så kontakt os for råd og vejledning.

Med den rette forberedelse lykkes det i langt de fleste tilfælde med et godt resultat.

Sådan kommer du i gang

Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.

Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.