pilleglas og løse piller

Afhængig af piller og medicin - Medicinafhængighed

Du misbruger medicin, hvis du indtager det udelukkende for at opnå en rusvirkning eller for at få en pause for de daglige problemer.

Den mest almindelige beroligende medicin er benzodiazepiner som ordineres af egen læge for at afhjælpe uro og angsttilstande.

Er du i tvivl om du selv eller en du holder af, misbruger Benzodiazepin eller andet receptpligtig medicin, sidder vi klar til din henvendelse – det er gratis, anonymt og uforpligtende.

Symptomer på medicinafhængighed:

 • Er du meget optaget af, hvornår det er tid til din næste dosis af medicinen?
 • Har tankerne har kredset om at tage din medicin, når du burde tænke på noget andet?
 • Har du planlagt at indtage den ordinerede dosis af din medicin – og så alligevel taget mere?
 • Har dit forbrug af medicin været anderledes, end du gerne ville have det?
 • Har du forsøgt at nedsætte dit forbrug eller lade helt være – uden held?
 • Har du nogensinde oplevet svimmelhed, træthed, rastløshed eller angst i forbindelse med at have taget din medicin?

Ønsker du behandling af medicinafhængighed?

Er du medicinafhængig, kan Frederiksberg Centeret tilbyde dig terapeutisk og kognitiv behandling, individuelt planlagt efter DIT liv og DINE behov.

Fordelen ved en ambulant behandling, er at du ikke bliver revet totalt ud af din hverdag, som du vil blive ved en døgnbehandling. Ved en ambulant behandling er der altså mulighed for at du stadig har et normalt liv med familie, arbejde, venner og fritidsinteresser.

Her lægger vi et fleksibelt og individuelt program for dig over de næste 4 til 8 uger, hvor vi tilbyder dig individuelle terapisamtaler, workshops, familiesamtale, lægesamtale og giver dig et tilbud om et efterbehandlingsforløb. Vi laver simpelthen en behandlingsplan til dig fra starten, der griber så lidt som muligt ind i dit daglige liv.

Ved at benytte dig af vores behandling, vil du leve i din normale hverdag, hvilket betyder, at du vil kunne rette opmærksomheden mod situationer i dit liv, hvor du oplever at trangen er størst og sværest for dig at modstå. Med dette fornyede fokus, vil du have bedre muligheder for at identificere og i samarbejde med os bearbejde dine oplevelser, og dermed blive styrket til at foretage de ændringer, som skal til for at eliminere trangen, eller den situation som skaber din trang.

En helt anden fordel ved ambulant behandling kan også være, at du selv bestemmer hvem der skal vide, at du er ved at gennemføre en behandling.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med alle sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling centralt i København

Individuel behandling for afhængighed af medicin

Vi tilbyder dig behandling – der trods at behandlingen følger en fastlagt struktur med en massiv succesrate – også bliver tilrettelagt efter dine individuelle behov. I fællesskab identificerer vi årsagen til dit problem, og derudover også øvrige problemstillinger, der kunne hindre din behandling i at lykkedes.

Frederiksberg Centeret arbejder ud fra Sundhedsstyrelsens National kliniske retningslinje for alkoholbehandling.

Hos os vil du blive behandlet af uddannede behandlere med pædagogisk baggrund, som løbende modtager opkvalificerende uddannelse.

Hvad er vanedannende medicin?

Lægeordineret medicin kan være vanedannende. Du kan få udskrevet medicinen, fordi du lider af fx: angst, uro eller søvnløshed.

Stoffer som benzodiazepiner er afhængighedsskabende. Kroppen vænner sig efter ganske kort tid til at få stoffet jævnligt og udvikler tolerans. Kroppen vil give klare signaler om, at den (på trods af fortsat indtag) alligevel mangler stoffet. Kroppen fortæller at den mangler stoffet ved at udvise symptomerne angst og uro.

Hvis du indtager medicinen over en periode for at opnå en afslappende virkning, kaldes det for lavdosis afhængighed. Hvis du derimod indtager medicinen i større mængder for at opnå en decideret rus eller et kick, kaldes det for højdosis afhængighed.
Tidligere troede man, at det var helt uproblematisk at behandle fx. angsttilstande med Benzodiazepiner. I dag ved vi at det kan give afhængighed og langtidsbivirkninger.

Hvis du bruger Benzodiazepiner regelmæssigt og i længere tid end nogle få måneder, kan det medføre, at du kan få problemer, hvis du vil holde op med  at tage medicinen. Der kan opstå abstinenssymptomer i form af angst, uro, søvnløshed, indre sitren, rysten, og krampeanfald.
Disse symptomer kan komme flere uger efter sidste dosis er taget, og derfor bør du ikke selv holde op med at tage medicinen, men i stedet aftale en nedtrapningsplan med din læge.

Kontakt os trygt, fortroligt og uforpligtende på telefon 70 10 03 03

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med alle sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Kontakt os på 70 10 03 03

Er du pårørende til en der drikker eller tager stoffer?

Har du brug for råd og vejledning til, hvordan du bedst motiverer et familiemedlem til at sige ja til misbrugsbehandling, så kontakt os for råd og vejledning.

Med den rette forberedelse lykkes det i langt de fleste tilfælde med et godt resultat.

Sådan kommer du i gang

Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.

Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her:

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med.”