Pårørendekursus

Vores erfaringer viser at det har stor betydning for den fremtidige dynamik og trivsel i familien, at de pårørende gives mulighed for at tale om deres oplevelser. Familierelationen ændres, når et eller flere af familiemedlemmerne bliver afhængige eller spiseforstyrrede. For at hele og udvikle familierelationen i en mere ligeværdig retning, kan muligheden for at tale om det oplevede blive helt afgørende.

På Frederiksberg Centeret tænker vi helhedsorienteret. Vi mener at indsatsen bør omfatte hele familien, fordi misbrugsadfærden typisk har haft stor indvirkning på alle i familien og de nære omgivelser. Derfor finder vi det meget væsentligt med dette pårørendekursus, at kunne tilbyde familien eller andre i den nærmeste omgangskreds dette tre dages forløb.

Kurset har fokus på generel viden om afhængighed, hvilke former den kan optræde i, samt hvordan der kan ændres på de ofte negative adfærdsmønstre og kommunikation, som tit er gået i hårknude.
Deltagerne har mulighed for at bearbejde nogle af de følelsesmæssige konsekvenser af at have været pårørende til en afhængig og ofte at have påtaget sig et for stort ansvar i familien.

Et pårørendekursus har fokus på hvordan den pårørende kommer videre med sit eget liv. Med eller uden den afhængige. Nogle gange står forholdet ikke til at redde eller er sat på pause.
På kurset er det den pårørende, som for en gangs skyld er hovedpersonen. Måske har den afhængige været motiveret for at få hjælp, måske ikke. Ansvaret for dette ligger ikke hos den pårørende, men ofte kan det opleves sådan.

De tre dage på kursus kan være med til at bringe en større accept og forståelse af ens egne valg, og til at forbedre livet fremadrettet.
Pårørendekurset er en vekslen mellem foredrag, aktiviteter, dialog, gruppearbejde og film.
Emnerne omhandler bl.a. afhængigheden og dens konsekvenser for familien som helhed, børneroller, ansvarlighed, selvomsorg, tilbagefald, benægtelse og styrken ved at gøre noget i fællesskab.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Esplanaden tæt på bus og metro

Hvem deltager på et pårørendekursus?

Pårørendekurset henvender sig til: Ægtefæller, tidligere partnere, ”voksne børn”, bedsteforældre, bonusforældre, svigerforældre, venner og nære kollegaer m.fl.

Kurset afholdes 3- 4 gange årligt, og deltagerantallet er højst 12 personer. Deltagere skal være fyldt 18 år.

Hvad er prisen for et pårørendekursus?

Et pårørendekursus koster 4.500 kr. pr. person. Du kan læse mere om pårørendekursus her, og har du spørgsmål, kan du altid give os et uforpligtende og gratis opkald på telefon 23 34 78 32.

Hvad er mødetiden og hvor lang tid varer kurset?

Pårørendekurset afholdes over 3 hverdage som hedder: onsdag og torsdag kl. 9.30 til kl. 16.00 og fredag kl. 9.30 til kl. 15.30

Hvor afholdes kurset?

Pårørendekurset afholdes i vores flotte lyse lokaler på Esplanaden 8C, 1263 København K. Her er let at komme til med både bus og S-tog. Bemærk at hvis du kommer i bil forefindes parkering flere steder i området. Husk at købe P-billet.

Hvordan tilmelder jeg mig et pårørendekursus?

Du kan tilmelde dig ved at udfylde kontaktformularen her på siden eller du kan kontakte kursusleder Benedicte Helgason på: beh@frederiksberg-centeret.dk eller du kan ringe på telefon 23 34 78 32

Kan der også være børn tilmeldt?

Pårørendekurset henvender sig udelukkende til voksne personer.

Men vi tilbyder også forløb til børn og unge. Kontakt familierådgiver Benedicte Helgason for yderligere information om forløbene. Ring 23 34 78 32 eller send hende gerne en mail på: beh@frederiksberg-centeret.dk

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 38 34 13 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling på Esplanaden KBH tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Hvad koster behandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale vil behandleren muligvis bede dig udfylde et spørgeskema, som kan hjælpe med at skabe overblik over dit behandlingsbehov. Behandlerens vurdering af samtalen vil, sammen med skemaet, skabe rammen om dit behov for hvilken behandling vi vurderer at kunne tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

”I løbet af de tre kursusdage gik det op for mig, at jeg helt havde glemt mig selv. Efter han blev ædru, så har tingene langsomt ændret sig og jeg har besluttet at have mere fokus på mig selv fremover”…

“Jeg er blevet en gladere person simpelthen og ja, det var nødvendigt at jeg også lavede nogle ændringer. Jeg skulle f.eks. lære at slippe noget kontrol”…