Overspisning kan behandles

Overspisning

- Også kendt som tvangsoverspisning eller Binge Eating Disorder (BED)

Overspisere er ikke nødvendigvis overvægtige. Overspisning ses også hos såkaldt “normalvægtige”, men langt de fleste overspisere lider dog af overvægt.

En overspiser vil typisk bruge maden som flugt fra sine tanker og følelser. Dette kan fx være angst, sorg, stress, kedafdethed, dårlig samvittighed, ensomhed, dårligt selvværd og magtesløshed. Maden bliver brugt som en flugt, en måde at “glemme” de dårlige tanker på. Så længe man spiser, så tænker man ikke!

Hjælp til overspisning

Efter madindtaget kan overspiseren sidde tilbage med en følelse af skam og skuffelse over ikke at kunne styre sig og overvældes af en voldsom følelse af ikke at kunne gøre noget rigtigt.

I takt med overspisningerne – følger overvægten ofte. Overvægten vil så være endnu mere grundlag for et dårligt selvværd – og så skal følelsen af skam over at veje for meget dulmes og en overspiser dulmer med mere mad. Overspisning kan hurtigt udvikle sig til en frygtelig ond cirkel, som kan være umådeligt svær at bryde ud af på egen hånd.

Hvordan stopper jeg min overspisning?

Frederiksberg Centeret behandler spiseforstyrrelsen Overspisning (BED) i ambulante forløb. Vi har meget erfaring med behandling af overspisning og kan også hjælpe dig til en bedre tilværelse! Vil du vide mere om dine muligheder for at komme ud af din tvangsoverspisning, kan du helt trygt og uforpligtende kontakte os for en snak.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Individuelle samtaler eller grupper

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Godkendt og Ikas akkrediteret Privat hospital

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Behandling af overspisning

Hos os starter al behandling, med en helt uforpligtende og gratis indledende samtale og undersøgelse. Til denne samtale vil en behandler vurdere, om det er egentlig behandling du har behov for, eller blot nogle rådgivende samtaler.

Ring eller skriv til os, og lad os aftale nærmere.

Behandling af BED er desværre ikke endnu omfattet af aftalerne under det frie udvidede sygehusvalg, men kontakt os allerede i dag og hør mere om dine muligheder for en hverdag uden at skulle tænke på din tvangsoverspisning.

Vi glæder os til at tale med dig.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuelle samtaler og grupper
 • sidetick
  Godkendt og Ikas akkrediteret Privat hospital
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: