Computerspilsafhængighed - ofte stillede spørgsmål

Spørgsmål og svar - Stort tidsforbrug af computerspil

Vi modtager mange henvendelser fra fx frustrerede forældre eller skolelærere med spørgsmål om nogle unge menneskers tidsforbrug til computerspil. Også kaldet afhængighed af computerspil.

Hos Frederiksberg Centeret tilbyder vi flere forskellige former for rådgivning og hjælp, til at opnå et bedre og mere balanceret forhold til computerspil. Vi tilbyder hjælp til både spillerne selv, forældrene eller værgerne, samt til det faglige personel på institutioner, kommuner, skoler mv. Læs meget mere om vores hjælp under afsnittet for computerspil.

Herunder kan du se nogle af svarene på spørgsmål vi tidligere har modtaget, og du er altid velkommen til at give os et kald på 70 10 03 03. Din henvendelse er altid helt fortrolig og gratis.

Hvornår er næste gruppeforløb til computerspil og hvor lang tid varer det?

Forløbene afholdes løbende.

Et forløb kræver fremmøde en gang om ugen i fem uger af 3 timer af gangen. Desuden holder vi en opsamling, 2 måneder efter at du har afsluttet dit forløb. Opsamlingen varer også 3 timer.

Giv os et uforpligtende og gratis kald på 70 10 03 03 hvis du ønsker at vide mere.

Hvordan kan jeg tilmelde mig et computerspilsforløb?

Tilmelding sker ved, at ringe til os på telefon 70 10 03 03.

Skal vi bruge en henvisning fra lægen?

Der er ikke behov for henvisning fra din læge. Forløbene er egenbetalte, og kræver derfor ikke, at du konsulterer din læge.

Du kan læse mere om vores hjælp og forløb under afsnittet for computerspil.

Vil du vide mere, kan du altid give os et gratis og uforpligtende kald på 70 10 03 03.

Kan man være afhængig af computerspil?

På den nyeste klassifikation over sygdomme og afhængigheder hos World Health Organization (WHO), er computerspilafhængighed blevet tilføjet.
Diagnosen computerspilafhængighed kan muligvis stilles hvis nedenstående karakteristika opfyldes:

Hvis du oplever nedenstående i mindst 12 måneder, er du muligvis afhængig ifølge WHO.

 1. Du har mindre kontrol over din gaming (for eksempel hvor ofte og hvor længe, du gamer)
 2. Du prioriterer gaming så højt, at gaming overtager andre interesser og daglige aktiviteter
 3. Du fortsætter med at game lige så meget eller mere, selv om du har haft oplevelser, hvor gaming har negative konsekvenser.
Hvad består computerspilsforløbet af?

Forløbet for computerspillere er baseret på en kognitiv tilgang til en problematisk spiladfærd, og er centreret om de problematikker, som computerspillet har skabt for den som spiller, forløbet er tilrettelagt som et individuelt forløb og forløbet har til formål at give den unge en større forståelse for fordele/ ulemper ved deres computer forbrug.

Vi tilbyder ligeledes hjælp og oplæg til fagligt personale, så det bliver lettere at identificere problemerne, og adressere hjælpen.

Du er velkommen til at ringe på telefon 70 10 03 03 og hør nærmere.

Der kan også læses meget mere under: afsnittet for computerspil.

Er jeres behandling for computerspilafhængighed ikke gratis?

Min teenagedreng spiller meget computer. Jeg har desværre ikke råd til at betale, og jeg har læst at jeres behandling er gratis, men her på hjemmesiden står der at det koster penge?


I perioden fra juli 2015 til juli 2016 kunne vi tilbyde 100% gratis forløb til at hjælpe med problematisk forbrug af computerspil. Årsagen til at vi kunne tilbyde gratis forløb i 12 måneder, var at forløbene i den periode blev støttet med fondsmidler fra Trygfonden, og artiklerne du har læst, har været fra den periode.

Denne støtte er desværre ophørt, og derfor koster tilbuddet i dag penge.

Det er dog altid helt gratis og uforpligtende at ringe til vores erfarne behandlere på telefon 70 10 03 03. Desuden er den indledende og afklarende samtale også helt gratis.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Afhængig af computer

Jeg har en søn, der efterhånden er blevet mere og mere optaget af at spille computer online. Han bruger mange timer på det og passer hverken sin skole eller lektier. Vi skændes vildt, når jeg prøver at begrænse hans online tid. Kan i hjælpe?


Vi tilbyder forskellige forløb som kan hjælpe jer med at finde et bedre balanceret forhold til computerspillene.

Du kan læse meget mere om vores hjælp på denne side.

Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 10 03 03, hvor du kan komme i tale med en behandler, som kan rådgive dig, og måske invitere jer ind til en helt gratis og uforpligtende samtale.

Har du spørgsmål?

Brænder du inde med et spørgsmål? Du er velkommen til at skrive til os og spørge. Den relevante afdeling vil besvare dit spørgsmål hurtigst muligt.

Please leave this field empty.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Konfliktløsende behandling og rådgivning
 • sidetick
  Hjælp til både spiller, pårørende og fagpersonale
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Esplanaden KBH tæt på bus og metro

Hvad siger andre?

“Jeg vidste ikke at der fandtes hjælp til os, men hverdagen er virkelig blevet anderledes nu”…

“Det er rart at min mor bedre forstår mig nu”…

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Samarbejder

sundhed-danmark_logo