hænder sluppet ud af håndjern

Misbrugsbehandling

Hos Frederiksberg Centeret tilbyder vi behandling af afhængighed i vores lokaler på Frederiksberg Hospitals område.

Uanset om du lider af afhængighed af hash eller alkohol, om du har et misbrug af feststoffer eller medicin, eller er du pårørende til en afhængig person, så har vi hjælp til dig.

Hvor afhængig er du? Test dig selv

En simpel tjekliste kan afsløre om du har udviklet en afhængighed af det psykoaktive stof, og altså derfor kan betegnes som afhængig:

• Du bruger større og større mængder for at opnå den ønskede virkning.
• Du får det dårligt, fysisk og – eller psykisk hvis du ikke får stoffet.
• Det er svært at koncentrere sig om noget andet end hvornår du får stoffet igen.
• Det vigtigste er at få stoffet, alt andet og alle andre er mindre vigtige.
• Du har svært ved selv at nedsætte eller stoppe dit forbrug af stoffet.
• Du er klar over hvor skadeligt stoffet er for dig, men fortsætter brugen.

Kan du overvejende svare JA til disse punkter og har du mistanke om, at dit forbrug af stoffer, medicin eller hash kræver behandling, så kan du helt uforpligtende og anonymt kontakte vores afhængighedsafdeling for en afklarende samtale.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Hvad er misbrug og hvor udbredt er det?

Et misbrug eller en afhængighed, defineres af “et vedvarende brug af psykoaktive stoffer” ( hash, syntetiske stoffer, medicin o.lign.) – altså du udsættes for stoffer som ændrer din sindstilstand.

Afhængigheden er ikke bare noget som opstår. Den udvikles over et stykke tid, hvor brugen af det psykoaktive stof gentages, tit oftere og oftere og i stigende mængder.
Lider du af en hashafhængighed eller er du afhængig af syntetiske stoffer som f.eks. kokain, amfetamin, MDMA eller ecstasy, er du langt fra alene. Tal fra Sundhedsstyrelsen viser nemlig, at omkring 200.000 danskere har et alkoholproblem, mens mindst 33.000 har et stofmisbrug.

Betaling af misbrugsbehandling?

Kommunalt betalt

En kommunalt betalt afhængighedsbehandling vil være mulig hvis du visiteres af din sagsbehandler fra kommunen. Kontakt eventuelt din sagsbehandler og få afklaret om du har denne mulighed.

Sundhedsforsikring

Frederiksberg Centeret har aftaler med de fleste sundhedsforsikringer, hvilket betyder at hvis du har tegnet en sundhedsforsikring gennem dit arbejde eller din ægtefælle og dækker denne sundhedsforsikring misbrugsbehandling, kan alle udgifter til din behandling blive afregnet herigennem.

Kontakt evt. din sundhedsforsikring for at høre nærmere.

Arbejdsgiver betaler

Afhængighedsbehandling er fradragsberettiget, hvilket betyder at nogle arbejdsgivere er villige til, helt eller delvist, at betale for din behandling.

Mange virksomheder kan se ideen i at deltage i betalingen af din behandling af afhængighed, da de dels vil få en god loyal kollega tilbage og dels vil spare udgifterne ved et eventuelt sygefravær og manglende produktivitet.

Egenbetaling

Egenbetaling benyttes også af mange i behandling. Beløbet kan være opsparet, lånt i banken eller lånt af familie og venner.

Seneste godkendte tilsynsrapporter

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Hvad koster behandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale vil behandleren muligvis bede dig udfylde et spørgeskema, der skal hjælpe med at skabe overblik over dit behandlingsbehov. Behandlerens vurdering af samtalen vil, sammen med skemaet, skabe rammen om dit behov for hvilken behandling vi vurderer at kunne tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har