Symptomer på hashmisbrug - ung mand

Symptomer på hashmisbrug og hashafhængighed

Ryger du gerne hash for at “opkvikke” dig selv eller bare for at kunne overskue dagen, så har du formentlig udviklet et misbrug af hash og du kan have behov for at søge behandling.

Symptomer på hashmisbrug

Ryger du hash dagligt, eller jævnligt kan du stille dig selv en række spørgsmål og igennem disse symptomer på hashmisbrug, kan du måske få svar på, om du er afhængig af hash og har et misbrug:

 • Har du nogensinde set frem til fyraften eller weekend, fordi du så kunne ryge hash?
 • Har du nogensinde oplevet at tankerne har kredset om at ryge hash, når du burde tænke på noget andet?
 • Har du nogensinde planlagt at ryge hash og så have røget mere om først planlagt?
 • Har dit forbrug af hash nogensinde været anderledes , end du gerne ville have det?
 • Har du nogensinde forsøgt at nedsætte dit forbrug eller stoppe helt uden held
 • Har du nogensinde oplevet problemer med at koncentrere dig, problemer med korttidshukommelsen, sløvhed, nedtrykthed eller manglende initiativ efter perioder, hvor du har røget meget?
 • Har du nogensinde haft behov for at dæmpe ovenstående symptomer ved at ryge mere?
 • Har du eller andre nogensinde overvejet eller kommenteret på, at du tilsyneladende kan ryge mere hash end andre, og at det hos dig ikke mærkes ret meget?
 • Har du nogensinde oplevet, at du med tiden skal ryge mere ad gangen eller oftere for at få den virkning, du ønsker dig og så alligevel ikke opnår den?
 • Har du nogensinde oplevet, at du isolerer dig eller prioriterer tid til at ryge frem for tid med kæreste, familie, venner, arbejde, fritidsaktiviteter?
 • Har du oplevet, at nære relationer: ægtefælle/kæreste, børn, anden familie, venner, kollegaer eller arbejdsgivere har reageret med vrede, eller vist at de var kede af dit indtag af hash?
 • Har du nogensinde fortsat med at ryge hash trods psykiske symptomer så som paranoide episoder eller depressioner?

Genkender du symptomerne?

Kan du svare JA til flere af spørgsmålene herover, kunne det tyde på, at du har udviklet et hashmisbrug, og derfor kan have behov for hjælp og behandling. Husk at du altid helt uforpligtende og gratis, kan bestille tid til en fortrolig samtale hos en af vores misbrugsbehandlere.

Her vil du få information om bivirkninger samt typiske konsekvenser af et hashmisbrug og behandleren vil ligeledes bede dig udfylde en hash test som, sammen med behandlerens vurdering, kan fortælle dig om omfanget af din eventuelle afhængighed.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med alle sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling centralt i København

Konsekvenser af hashmisbrug

Hash er en af de typer af rusmidler som vil kunne spores i kroppen i længst tid. Der kan gå 6 til 10 uger før hashen er ude af kroppen igen efter sidste indtag. Efter længere tids brug af hash, kan du opleve kronisk sløvhed, du kan måske ikke huske noget, energien kan nærmest være forsvundet og du orker bare ikke alle hverdagens ting.
Nogle oplever at de nærmest bliver opkvikket af at ryge en joint igen, hvilket ikke er helt rigtigt. Selvom det føles som om du bliver friskere lige efter en joint, er sandheden at dit “normale” energiniveau er faldet markant efter brugen af hash.
Ergo: du er blevet sløv af at ryge hash, du ryger igen for at blive friskere, bliver herefter sløv og må ryge igen. Det er en ond spiral og ved kronisk hashmisbrug vil du aldrig blive helt clean.

Hash bivirkninger

Depression er også en af de helt store bivirkninger efter et større hashforbrug. Desværre går hashamisbrug og depression ofte hånd i hånd. Når man oplever at hverdagen er for overvældende og man ikke har energien til at gøre noget ved det, nærmest ikke engang orker at passe sit job, sin kæreste eller sin familie, kommer tristheden og magtesløsheden.

Blandt hashrygere, opleves generelt en mere “doven” og sløv attitude. Man orker simpelthen ikke lige de mest basale og enkle ting. Man udskyder tingene til “i morgen” og har svært ved, at koncentrere sig om tingene, er langsom til, at løse opgaver og “magter ikke”, at opholde sig blandt andre mennesker.

Hash og bilkørsel

Politiet har også sat ind mod indhold af stof i kroppen og kan nu, ved en spytprøve, teste føreren af en bil for at være påvirket. Straffen er helt op til 3 års ubetinget frakendelse af kørekortet samt bøde svarende op til 3 måneders løn. Så har man røget en joint til en fest forrige weekend, er risikoen for at miste kørekortet, samt et større pengebeløb, ved næste rutinekontrol, altså ekstremt høj.

Behandling af hashmisbrug

Hos Frederiksberg Centeret tilbyder vi, en behandling som er skræddersyet til netop dig og dit behov. Du kan simpelthen modtage din behandling udenfor normal arbejdstid – fuldstændig tilrettelagt for, at kunne passe ind i din hverdag. Du vil modtage din behandling, af uddannede behandlere med pædagogisk baggrund, som løbende modtager opkvalificerende uddannelse.

>> Læs mere om vores individuelle behandling her.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Kontakt os på 70 10 03 03

Er du pårørende til en der drikker eller tager stoffer?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Sådan kommer du i gang

Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.

Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: