glad ung kvinde

Pårørende til hashafhængighed og hashmisbrug

At være pårørende til en hashafhængig der udviser manglende initiativ, manglende livsmod, manglende engagement og som fralægger sig ansvar – kan være enormt hårdt. Det kan skabe frustration over ikke at vide hvad man skal stille op og sorg over at føle sig efterladt med sine bekymringer og vrede.

Oplever du dig fastlåst i en situation som pårørende, til en, der ryger lidt for meget hash, og derfor muligvis har udviklet en afhængighed? Og sidder du tilbage med følelsen af magtesløshed fordi du ikke ved hvordan du skal få din pårørende til at indse og anerkende at der er et problem?

Hjælp til en person som er hashafhængig

Det er vigtigt at understrege, at du, som pårørende til hashafhængighed ikke kan gøre meget andet end at hjælpe den afhængige til at indse, at der muligvis er et problem, – og at en samtale hos os kan være skridtet i den rigtige retning. Selvom det for dig måske ikke lyder af meget, så kan det faktisk betyde alverden!

På siden om behandling af hashafhængighed kan du læse mere om hvordan den gratis og uforpligtende samtale forløber og du kan læse mere om vores intensive, terapeutiske og kognitive behandling som tilpasses efter den afhængiges liv og hverdag.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling centralt i København

Der findes også hjælp til den pårørende

Det er bestemt ikke unormalt at du som pårørende til hashafhængighed også selv kan føle behov for at vende dine tanker, følelser og sorg. Hos os kan du gøre det med en terapeut fra vores pårørendeafdeling eller du kan deltage i et pårørendekursus hvor du sidder sammen med andre der er i, eller har været i samme situation som dig.

Du kan besøge afsnittet for de pårørende og læse mere om hvilke forløb vi tilbyder og du er også altid velkommen til, helt uforpligtende og fortroligt, at ringe eller skrive til os.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Kontakt os på 70 10 03 03

Sådan kommer du i gang

Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.

Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: