Afhængighed findes i flere varianter - Vi tilbyder behandling

Spørgsmål og svar - Afhængighed

Vil du gerne vide mere om afhængighed og hvordan vi tilbyder hjælp og behandling mod det? Se en række spørgsmål som vi har modtaget og besvaret. På denne side omhandler spørgsmålene afhængigheder, som fx hashafhængighed, misbrugsbehandling, behandling af medicinmisbrug, hjælp til misbrug af kokain og andre feststoffer og ligeledes hjælp til pårørende.

Husk at du altid er velkommen til, selv at stille et spørgsmål eller give os et kald på 70 10 03 03. Intet vil blive offentliggjort, og din henvendelse er altid helt fortrolig og gratis.

Hvor skal jeg til samtale angående min afhængighed?

Jeg kan se at der er 2 adresser – hvor skal jeg møde til samtale for min afhængighed?


De indledende og afklarende samtaler finder sted hos vores afhængighedsafdeling på:

H.C. Andersens Blvd. 37, 1553 København
Telefon 70 10 03 03
Vores afdeling for afhængighedsbehandling ligger centralt i København.

Hvad koster det at komme til samtale?

Den samtale i har inviteret mig til .. koster den noget?


Den indledende og afklarende samtale hos os, hvor vi finder ud af om, og hvilken behandling, der er bedst for dig, er helt gratis og uforpligtende.

Hvorfor skal jeg til en samtale?

Det undrer mig at jeg skal komme til en samtale, vi har jo talt sammen i telefonen.


Vi kan ikke vurdere dit behov, før vi har både set og talt med dig. Derfor er den indledende samtale vigtig, for der finder vi i fællesskab ud af, om vi kan tilbyde dig den behandling, som er den rigtige for dig, eller om vi kan hjælpe dig med at finde noget, der passer bedre.

Hvor foregår behandlingen?

Jeg blev lidt forvirret over jeres 2 adresser. Hvor skal jeg møde til behandling, hvis jeg vælger jer?


Misbrugsbehandlingen/Afhængighedsbehandlingen finder sted på Frederiksberg Hospitals område.
Her er let at komme til med offentlig transport. Kommer du i bil, forefindes en del parkeringspladser på området.
Adressen er: Nordre Fasanvej 57, vej 10 – opgang 16, 2000 Frederiksberg

Koster det penge at gå i behandling?

Jeg kan ikke helt finde ud af det – koster det penge at gå i behandling?


Vi er et privat behandlingscenter, så det koster penge at gå i behandling hos os.
Vores behandling er dog væsentligt billigere end en døgnbehandling, og der er forskellige muligheder, for at få bevilget en behandling hos os:
Enten i form af kommunal, sundhedsforsikrings, arbejdsgiverbevilget, eller delvis fonds støttet betaling.
Du er meget velkommen til at kontakte os, og lade os hjælpe dig med at afsøge mulighederne. Giv os et kald på 70 10 03 03

Hvordan kan jeg vide om jeg er afhængig?

Jeg er i tvivl om jeg er afhængig, altså jeg synes jo sagtens at jeg kan lade være, men det har jeg ikke lyst til.


Det er ikke altid et enkelt spørgsmål, at afgøre en afhængighedsgrad. Men hvis du læser her, kan du have en fornemmelse af, at du muligvis er afhængig.
Du må meget gerne ringe til os, og her kan du tale med en erfaren afhængighedsbehandler. Behandleren kan invitere dig ind til en uforpligtende samtale, hvor i sammen vurderer din grad af afhængighed. Hvis det ønskes, kan i også tale om et behandlingsforløb.

Giv os trygt, gratis og uforpligtende et kald på 70 10 03 03.

Du kan fx læse mere om symptomer på alkoholisme. Her er der en række spørgsmål, der kan hjælpe dig med at afklare, om du har, behov for en behandling af alkoholmisbrug.

Når man er i behandling, er man så indlagt?

Bliver man indlagt hos jer?


Hos os bliver du ikke indlagt!
Vi tilbyder individuel ambulant behandling og dagbehandling, hvor du lever hjemme hos dig selv og varetager dit normale liv, med arbejde, venner, familie osv. Du møder ind til din behandling, på de tidspunkter, vi har aftalt og følger din behandlingsplan. Din behandling tilrettelægges og udformes, så den passer bedst muligt ind i din normale hverdag.

Behandlingsformen varierer alt efter hvad du har behov for behandling for.
Vi tilbyder hjælp til:

Ring helt fortroligt på 70 10 03 03.

Er det anonymt at kontakte jer?

Skal jeg opgive navn, adresse og cpr nummer, hvis jeg kontakter jer?


Din indledende henvendelse til os er altid helt anonym, fortrolig og uforpligtende. Også selvom du opgiver navn eller telefonnummer.

Ring det er gratis!

Telefon 70 10 03 03

Hvad koster det at få min ansatte behandlet?

Jeg har en medarbejder, der har et alkoholproblem. Jeg vil gerne hjælpe ham, for han er en dygtig og værdsat del af min virksomhed. Men hvad koster det at få ham i behandling?


Priserne på behandling kan variere, afhængigt af behandlingstype. Ønsker du at vide mere om behandlingstyper og priser, kan du kontakte vores afhængighedsafdeling. Her vil din medarbejder kunne blive tilbudt en gratis og uforpligtende samtale, hvor behovet for behandling bliver italesat og systematiseret.

Frederiksberg Centeret har aftale med de fleste sundhedsforsikringer og pensionsselskaber, hvilket også vil blive drøftet ved henvendelse.

Ring gerne til os på 70 10 03 03

Jeg ryger hash dagligt, men har prøvet at stoppe.

Jeg ryger hash dagligt, men har prøvet at stoppe. Det lykkes i kortere og længere perioder, men jeg vender hele tiden tilbage. Min kæreste bliver rigtig ked af det når hun opdager det, og det smerter mig meget. Hvordan fungerer jeres behandling, og kan jeg få det gennem kommunen?


Du mærker, at dit hash forbrug er blevet et problem for dig i dit liv. Godt, at du afsøger mulighederne for hjælp.
Hvis du vælger at være i behandling på Frederiksberg Centeret, planlægger vi et fleksibelt og individuelt program for dig over de næste 6 til 8 uger.

Her tilbyder vi dig individuelle terapisamtaler med egen afhængighedsbehandler, workshops, familiesamtale, lægekonsultation og valgfri problemløsende grupper. Vi giver dig desuden et tilbud om et efterbehandlingsforløb.

Vores standard behandlingsforløb indeholder som udgangspunkt 6 ugers behandling, hvor du møder 3 gange om ugen. Men idet vi tilrettelægger en fleksibel og individuel behandling, giver det dig mulighed for at intensivere forløbet og gøre det på kortere tid med flere mødedage, eller at forlænge forløbet til 8 uger, alt efter hvad der passer bedst ind i dit liv.
Vi laver simpelthen en behandlingsplan til dig fra starten, der griber så lidt som muligt ind i dit daglige liv.
Det er en god ide at kontakte os for en uforpligtende samtale, så vi sammen kan finde ud af om vores behandlingstilbud er det rigtige for dig.

Du spørger, om kommunen vil give dig det og det kan vi desværre ikke afgøre, men du kan prøve at henvende dig til din hjemkommune og evt. fremsætte ønske at blive bevilget et behandlingsforløb på Frederiksberg Centeret. Det er altid kommunen, som beslutter, hvilket behandlingstilbud, der bevilges.

Behandling af mit hashmisbrug uden folk ved det.

Jeg er begyndt at ryge hash dagligt og nyder at sidde for mig selv sidst på dagen, være alene og ryge mig skæv. Når jeg ikke ryger, er jeg meget rastløs og har svært ved at falde til ro og falde i søvn. Jeg kan mærke, at mit overskud bliver mindre og mindre, og min trang til hash bliver større og større.
Jeg har et godt job og en rigtig god omgangskreds, men jeg ved godt, at jeg er på vej ud på et skråplan og vil derfor gerne have hjælp. Jeg ønsker ikke, at folk ved, at jeg er i behandling, og jeg vil heller ikke have at det kommer til at stå på mine papirer nogen steder. Kan i hjælpe mig på de vilkår?


Du beskriver, at dit Hashforbrug gennem tid har accelereret, og at du nu begynder at mærke konsekvenserne af et overforbrug. Derfor vil vi tilbyde dig, at komme ind til os på Frederiksberg Centeret til en fuldstændig anonym, uforpligtende og gratis forsamtale.

Ved en forsamtale vil du blive mødt af en erfaren, professionel behandler, som, sammen med dig, vil vurdere, om du har udviklet en afhængighed af Hash og er behandlingskrævende. Her på Frederiksberg Centeret vil du kunne være i behandling fuldstændig anonymt, og vi vil kunne tilrettelægge dit behandlingsforløb, så det passer ind i din hverdag og i dit arbejdsliv.

Du er velkommen til at ringe og bestille tid til en forsamtale på 70 10 03 03.

Hvem betaler for min misbrugsbehandling?

Jeg kan læse mig frem til at jeres behandling ikke er gratis, men hvem betaler så for den? Skal man selv det?


Der findes flere muligheder for betaling af afhængighedsbehandling hos Frederiksberg Centeret.

Kommunalt betalt:
En kommunalt betalt afhængighedsbehandling kan være mulig, hvis du visiteres af din sagsbehandler fra kommunen. Kontakt eventuelt din sagsbehandler og få afklaret, om du har denne mulighed.

Sundhedsforsikring:
Frederiksberg Centeret har aftaler med de fleste sundhedsforsikringer, hvilket betyder, at hvis du, eller din ægtefælle, har tegnet en sundhedsforsikring fx gennem arbejdspladsen, kan alle udgifter til din behandling blive afregnet herigennem, hvis forsikringen dækker misbrugsbehandling/afhængighedsbehandling. Vi vil foreslå, at du kontakter din sundhedsforsikring og hører nærmere.

Arbejdsgiver betaler:
Afhængighedsbehandling er fradragsberettiget, hvilket betyder, at nogle arbejdsgivere er villige til, helt eller delvist, at betale for din behandling.
Mange virksomheder kan se ideen i, at deltage i betalingen af din behandling af afhængighed, da de, dels vil få en god loyal kollega tilbage, og dels vil spare udgifterne ved et eventuelt afhængighedsbetinget sygefravær og manglende produktivitet.

Egenbetaling:
Egenbetaling benyttes også af mange i behandling. Beløbet kan være opsparet, lånt i banken eller lånt af familie og venner.

Hvad koster misbrugsbehandling?

Hejsa. Jeg er nok afhængig af min medicin og vil gerne have hjælp, da jeg oplever større og større gener. Koster det penge at blive behandlet hos jer?


Vi er et privat behandlingscenter, og derfor er vores misbrugsbehandling er ikke gratis. Det er dog billigere end en døgnbehandling.
Vores behandling er yderst effektiv og vi har ingen ventetider. Desuden er vores behandling altid helt skræddersyet efter netop din hverdag. Altså, du kan fortsat passe familie, hjem og job, mens din behandling står på. Ring gerne hør nærmere på 70 10 03 03.

Du kan læse meget mere om vores misbrugsbehandling lige her: >> Misbrugsbehandling.

Har du spørgsmål så ring 70 10 03 03?

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med alle sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Er du pårørende til en der drikker eller tager stoffer?

Har du brug for råd og vejledning til, hvordan du bedst motiverer et familiemedlem til at sige ja til misbrugsbehandling, så kontakt os for råd og vejledning.

Med den rette forberedelse lykkes det i langt de fleste tilfælde med et godt resultat.