Pårørende børn – de yngste pårørende

Hos Frederiksberg Centeret er vi meget opmærksomme på de følgevirkninger som kan opstå hos pårørende børn, der er vokset op i et hjem hvor afhængighed, ludomani eller spiseforstyrrelse spiller en rolle

Mindst 122.000 børn i Danmark, lever i et hjem med afhængighed!

Et barns hverdag og almene udvikling på alle livets områder kan påvirkes af at vokse op med afhængighed hos de nærmeste omsorgspersoner. Hvis dit barn har boet i et hjem med afhængighed eller spiseforstyrrelse, eller hvis dit barn stadig omgås en forælder eller anden nær voksen, der drikker, spiller eller tager stoffer viser alle undersøgelser, at jo tidligere indsats, jo mindre bliver skadevirkningerne.

Barnet kan fx opleve, at han eller hun står med et for stort ansvar, at barnet må påtage sig en voksenrolle, og at hverdagen bliver præget af uforudsigelighed, fortielser og løftebrud på grund af afhængigheden. Det kan få en negativ effekt på barnets følelsesliv, på barnets selvværd og evne til både at skabe og vedligeholde sunde relationer.
Derfor kan det være meget vigtigt, at dit barn får mulighed for at tale om og bearbejde oplevelserne af at leve med en mor eller far, der er afhængig.

Børnegruppe fra 7 til 12 år for pårørende børn.

Forløbet er et undervisningsprogram med terapeutisk virkning, hvor vi tager udgangspunkt i programmet ‘Børn er også mennesker’. Gennem forløbet får barnet indsigt i, og viden om, de livsvilkår, som han eller hun skal lære at leve med som barn af en alkoholiker, ludoman, stofmisbruger eller spiseforstyrret.
Barnet får mulighed for at sætte ord på sine oplevelser og følelser, og derigennem bearbejde de problemstillinger, som afhængigheden kan have forårsaget.

Vi tilbyder et gruppeforløb, hvor børnene kan støtte hinanden, lytte til hinanden og spejle sig i hinanden i forløbet. Der er syv faste temaer, der løbende danner udgangspunkt for dagens øvelser og opgaver. I børnegruppen arbejder børnene med egne oplevelser, fra ugen der gik, og med deres livssituation i øvrigt. Det foregår gennem små informative oplæg, rollespil, tegning, teater, dialog, lege og øvelser.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Esplanaden tæt på bus og metro

Formålet med børnegruppen

Formålet med forløbet er i første omgang at ruste barnet til et bedre liv med de vilkår, som barnet har med i bagagen. Det langsigtede mål er at styrke barnets muligheder for at standse den negative nedadgående spiral, som afhængighed kan medføre. De ændringer, der ofte kommer til udtryk gennem forløbet er, at børnenes glæde og selvværd vokser og at relationerne til de nærmeste styrkes. Vi oplever også, at børnene bliver bedre til at sætte grænser og sige til og fra.

Hvordan foregår det?

Før dit barn kan starte i børnegruppen, kommer I sammen ind til en samtale. Her bliver I introduceret til forløbet og I kan samtidig få svar på eventuelle spørgsmål. Vi vil stille jer nogle afklarende spørgsmål, for at vurdere om vores tilbud er det rigtige for jer.
Børnegrupperne startes op to gange om året og er lukkede grupper, det betyder, at de 2 første gange kan der komme nye børn ind i gruppen og så lukkes den, så der ikke kan komme nye deltagere med.
Børnegruppen mødes 14 mandage mellem kl.16.00 til kl. 18:00 på vores adresse på Esplanaden i København. Der deltager højst 10 børn i alderen 7 til 12 år.
Der er tilknyttet voksne med pædagogisk, familie- og psykoterapeutisk eller anden relevant uddannelsesmæssig baggrund.

Hvis dit barn eller et barn du kender, har levet i et hjem præget af afhængighed, er I velkomne til at komme ind til en uforpligtende og gratis samtale for at høre mere om vores forløb for pårørende børn. Det er vigtigt at barnet har en forudsigelig og støttende hjemmebase. Under et forløb hos os er det en forudsætning, at der ikke er et aktivt misbrug i barnets hjem.

Hvis I bor sammen med en aktiv afhængig, kan I ringe og få rådgivning vedrørende hvad I kan gøre i den situation.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvordan tilmelder jeg min søn?

Du kan ringe direkte til Benedicte på 23 34 78 32. Læg gerne besked om hvornår du bedst træffes, hvis du gerne vil ringes op.

Du har først og fremmest mulighed for at fortælle om dit barns aktuelle situation. Så vil du høre om forløbet og hvilke andre muligheder der er for alle pårørende. Og du vil herefter kunne booke en tid til en gratis anonym samtale sammen med dit barn.

Ved samtalen tager vi i fællesskab stilling til hvorvidt et gruppeforløb er løsningen og om tidspunktet for dit barns deltagelse er det rigtige.

Hvor mange børn deltager i dette gruppeforløb?

I børnegruppen deltager højst 10 børn – og alle i alderen 7 til 12 år.

Mine børns far drikker!

Hvis der er en aktiv afhængig i familien, vil vi råde dig til at ringe til os. Her kan vi rådgive dig om hvilke muligheder der er for hjælp.

Giv os trygt et kald på 38 34 13 03 – Naturligvis helt gratis og fortroligt.

Hvor foregår denne børnegruppe?

Afdelingen for pårørende holder til i vores flotte lokaler på Esplanaden 8C, 1263 København K. Her er let at komme til med offentlig transport i form af både bus og S-tog.

Min datter er 14 år – er hun for gammel?

Ja til børnegruppen er hun for stor, men vi tilbyder også hjælp og forløb til teenagere – besøg denne side.

Ungernes mor drikker ikke mere, men jeg føler, at vi har brug for hjælp?

Frederiksberg Centeret tilbyder rådgivning for hele familien. Her kan i sammen med en familieterapeut få sat ord på alle de tanker og frustrationer, som måske fortsat findes. Vores familiesamtaler har stor succes og det viser sig gang på gang, at de kan være vigtige for, at skabe en god balance, og sikre at alle bliver hørt.

Hvis du vil høre mere, kan du ringe til vores familieterapeut på telefon 23 34 78 32.

Hvad tid forløber børnegruppen?

Børnegrupperne mødes 14 mandage i tidsrummet kl. 16.00 til kl. 18.00

Hvad koster det?

Det er svært at svare entydigt på.

Nogle gange er det gratis og finansieres af fondsmidler eller puljer fra social eller sundhedsstyrelsen. I andre perioder vil vi kunne være behjælpelig med at skrive en ansøgning til kommunen og der er også mulighed for egenbetaling.

Kontakt gerne Benedicte på 23 34 78 32 for høre nærmere.

Hvad laver man i gruppen?

Vi taler sammen, lytter til hinanden, fælleslege, fællestegning, skriftlige små opgaver, laver teater, sanse- og tillidsøvelser, fantasirejser, grænsesætningsøvelser, afspænding, modellervoksøvelse, systemisk opstilling og meget mere.

Der er 15 minutters spise- og hyggepause indlagt i gruppe tiden.

Hvordan fungerer hjælpen til de pårørende, der er børn?

Vi tilbyder at hjælpe via en børnegruppe, hvor det hele handler om afhængighed, ”De fire børneroller”, risiko & valg, følelser, familien, skolen, venskaber & konflikter, at udvikle sig som menneske, at være unik, at føle sig anderledes, ensomhed, at have det sjovt og lege, medafhængighed, hvad jeg har ansvar for, mobning, at sætte grænser og sige til og fra, at kunne bede om hjælp, værdien af åbenhed og ærlighed, forsvarsmekanismer og overlevelsesstrategier, fællesskab, kreativitet og mod til at være sig selv.

Børnene kommer selv med input og vi tager først og fremmest udgangspunkt i de udfordringer de gerne vil arbejde med og har energi på. De kommer også med ideer til lege og føler på den måde mere ejerskab og oplever det er deres gruppe og at det de bidrager med er vigtigt.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 38 34 13 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling på Esplanaden KBH tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Hvad koster behandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale vil behandleren muligvis bede dig udfylde et spørgeskema, som kan hjælpe med at skabe overblik over dit behandlingsbehov. Behandlerens vurdering af samtalen vil, sammen med skemaet, skabe rammen om dit behov for hvilken behandling vi vurderer at kunne tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag”..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.