Anoreksi

Anoreksi (nervøs spisevægring)

Hvis du har anoreksi (også kaldet: anorexi eller nervøs spisevægring) opfatter du ofte dig selv som tyk, selv om du i virkeligheden er meget tynd. Selvværdet er lavt og en anorektiker vil kontrollere sin vægt for at få det bedre med sig selv. Det anslås at ca. 75.000 danskere (både kvinder og mænd) lider af spiseforstyrrelse, og anoreksi er nok den mest kendte af dem alle.

Hvad er anoreksi?

Anorexia nervosa, betyder direkte oversat nervøs spisevægring. Hvis du lider af anoreksi, vil du oftest være undervægtig og bange for at blive tyk.

Lider du af anoreksi, er du ekstremt fokuseret på at undgå “fedme”. Du vil pine dig selv for at undgå at tage på. Nogle anorektikere tvinger sig selv til at kaste op efter at have spist, andre undlader at spise og nogle indtager afføringspiller, diverse vægttabsmedicin eller vanddrivende medicin og/eller nogle forsøger at øge forbrænding ved hård fysisk træning og motion. Ofte er selvbilledet forvrænget, så anorektikeren ikke ser det samme i spejlet, som alle andre ser.

Anoreksi konsekvenser

Anoreksi er meget skadelig for kroppen! Anoreksi er et tegn på, at tanker og følelser er utroligt svære for anorektikeren. Anoreksi bliver en måde at tackle livet på, en livsstrategi, og derfor er den svær at slippe uden hjælp.

Derfor er det meget vigtigt at modtage hjælp! En anorektiker vil sjældent indrømme, at der er et problem, for anorektikeren føler meget skyld over sin sygdom og skammer sig over sine tanker.

Sidder du med spørgsmål og ønsker du, at høre mere om anoreksi, er du altid velkommen til, helt gratis og uforpligtende, at kontakte os. På afsnittet om vores hjælp og behandling, kan du læse meget mere om hvordan vi kan hjælpe dig.

>> Læs mere om anoreksi behandling.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Individuelle samtaler eller grupper

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Godkendt og Ikas akkrediteret Privat hospital

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kom ind og få din gratis anoreksi undersøgelse

Her på Frederiksberg Centeret screener vi efter diagnosekriterierne i WHO’s ICD-10 og hjælper anorektikere, der er over 18 år. Når du kontakter vores dygtige behandlere, vil du kunne blive indbudt til en gratis og uforpligtende undersøgelse, som kan afsløre om du har behov for anoreksi behandling, eller blot lidt rådgivning.

Det hele starter ved, at du retter henvendelse – enten på telefon eller med en besked. Kontakt os helt trygt, din henvendelse er både fortrolig og uforpligtende.

Læs også: Bulimi - en spiseforstyrrelse der minder om anoreksi

Er du pårørende til anoreksi?

Vi er også opmærksomme på de konsekvenser en spiseforstyrrelse kan have for de pårørende. Er du pårørende og har spørgsmål, er du altid velkommen til, at kontakte os – du kan også læse mere om vores hjælp til pårørende og gratis pårørendeaftener ved at besøge afsnittet for pårørende.

Læs mere om dine rettigheder som patient

Som patient i det danske sundhedsvæsen har du forskellige rettigheder, som fx behandlingsgaranti og patientforsikring. Du kan læse mere om dine rettigheder som patient ved at klikke her.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 38 34 13 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuelle samtaler og grupper
 • sidetick
  Godkendt og Ikas akkrediteret Privat hospital
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Hvad siger andre?

“Endelig en behandling, der tog hånd om det egentlige problem, nemlig mine tanker og følelser”

“Jeg vidste godt, at jeg havde et problem med mad .. men her blev jeg for første gang både mødt og forstået, og lærte at tage ansvar for at få det bedre i et liv, hvor mad ikke fylder alt”.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: