Kvinde sidder på job med whiskyflaske

Hvad er fordelene ved ambulant alkoholbehandling?

Ambulant alkoholbehandling betyder, at du modtager din behandling, mens du bor hjemme og passer din hverdag. Du har altså mulighed for at passe dit liv, dit job og din familie, mens din behandling står på.

En anden gevinst ved at vælge ambulant behandling, er at du langt bedre kan mærke i hvilke situationer i dit liv, der giver dig trang til at drikke. Du har tæt kontakt med din alkoholbehandler, og du vil derfor straks efter kunne få den hjælp, som kan gøre dig i stand til at identificere situationerne, trangen og modstå denne fremover.
Det er desuden en fordel, at du selv bestemmer hvem der skal vide, at du gennemgår en alkoholbehandling – der er ingen, der kan regne det ud, når du ellers passer dit øvrige liv.

Effektiv alkoholbehandling mens du passer dit arbejde

Når du modtager behandling for dit alkoholmisbrug hos os, foregår det ambulant. Dette betyder at du modtager alkoholbehandling hos os, men samtidig har mulighed for at passe dit arbejde på almindelig vis. Det er netop dette, som vores behandling står for!
Behandlingen er tilpasset dit liv, og skræddersyet til dit behov, altså du får mulighed for at passe din alkoholbehandling, uden for de normale arbejdstider, og du vil, under hele forløbet, bo hjemme i dine vante omgivelser.

Størstedelen af vores klienter har familie og arbejde eller også befinder de sig på kanten af arbejdsmarkedet.

Hvem kan modtage ambulant alkoholbehandling?

For at være i stand til at modtage ambulant behandling, skal du have en bolig, altså en fast ”base” i hverdagen. For at kunne opbygge en strategi for din behandling er en fast bolig nødvendig. Din hverdag bør desuden have en grad af struktur, altså dermed ment en fungerende dagligdag med de ansvar og beslutninger, som hører med til et fungerende miljø. Det er desuden vigtigt, at du har et ædrueligt netværk, fx familie eller venner, så du har mulighed for at kunne omgås personer, som ikke dagligt indtager alkohol, eller andre rusmidler.

For at gennemføre vores behandling, er det vigtigt, at du ikke har behov for løbende daglig lægefaglig behandling – Erfaringsmæssigt ved vi nemlig, at det er vigtigt at dit fulde fokus er på denne behandling.
Ønsker du at vide mere, er du altid velkommen til, helt fortroligt, gratis og uforpligtende, at give os et kald på 38 34 13 03.

Alkoholbehandling centralt og tæt på transport

Vores alkoholbehandling, ligger meget centralt på Frederiksberg. Vores behandlingssted ligger på Frederiksberg Hospital’s område – tæt på offentlig transport og med mange parkeringsmuligheder.

Nordre Fasanvej 57, Vej 10, Opgang 16
2000 Frederiksberg
Send en mail
Telefon 38 34 13 03

Indgangsdør Nordre Fasanvej

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet alkoholbehandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Er døgnbehandling bedre end ambulant dagbehandling?

Der er mange, der spørger om dagbehandling er ligeså effektiv, som døgnbehandling. Der findes flere afgørelser, som påviser, at effekten på de to behandlingstyper er meget ens. Men mennesker er forskellige og har forskellige behov, og derfor kan døgnbehandling være bedst for nogle mennesker, mens dagbehandling er bedre for andre.

Sundhedsstyrelsen fastslår i sin rapport og evidens undersøgelse fra 2006:
Analyserne konkluderer, at der generelt ikke er forskel på effekten af døgn og ambulant behandling for alkoholafhængighed

>> Læs den fulde rapport her.

Uddrag fra Sundhedsstyrelsens Rapport og evidens undersøgelse fra NKR

National Klinisk Retningslinje for behandling af alkoholafhængighed 2015:

”Der er ikke fundet forskelle i effekten af dag- og døgnbehandling med hensyn til afholdenhed og alkoholindtag pr. drikkedag. Dog ses der lavere frafald ved døgnbehandling i et studie, hvor halvdelen af populationen var hjemløse.”

Værdier og præferencer:
”Der vil være forskel på, om alkoholafhængige foretrækker døgn- eller dagbehandling. Boligsituation, fysisk og psykisk helbred, tilknytning til arbejdsmarkedet og socialt netværk vil formentlig spille ind.”

Andre overvejelser:
”Alkoholafhængige med enten dårligt fysisk eller psykisk helbred, lang transporttid og/eller et spinkelt socialt netværk kan have svært ved at møde op hver dag eller næsten hver dag til dagbehandling.”

5.9 Rationale for anbefaling:
”Der er ikke fundet forskelle i effekten af dag- og døgnbehandling med hensyn til afholdenhed og alkoholindtag pr. drikkedag.”
”Der er dog nogen evidens for, at døgnbehandling medfører lavere frafald blandt alkoholafhængige med store sociale problemer.”
”Sammenlignet med døgnbehandling vil dagbehandling give mulighed for at træne ændrede alkoholvaner, mens borgeren bor i sit normale nærmiljø.”
”Omvendt kan der være indikation for døgnbehandling, hvis personen udover alkoholafhængighed har flere psykosociale belastninger, færdes i et miljø med mange drikkende eller har flere fejlslagne behandlingsforsøg bag sig.”

>> Se rapporten.

Vores alkoholbehandling følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer

Frederiksberg Centeret er akkrediteret under DDKM og arbejder med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens National kliniske retningslinje for alkoholbehandling.

Hos os vil du blive behandlet af uddannede behandlere med pædagogisk baggrund, som løbende modtager opkvalificerende uddannelse.

Hvis du ønsker at vide mere om vores ambulante alkoholbehandling, så sidder vi klar på telefonen. Husk at du trygt kan ringe, din henvendelse er helt fortrolig, gratis og uforpligtende.

Har du selv, eller en person du holder af, behov for hjælp?

Ring 38 34 13 03

Henvendelsen er gratis og uforpligtende

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Hvad koster en alkoholbehandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Denne første samtale bruges til at vurdere dit behandlingsbehov og skabe rammen for hvilken behandling vi kan tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag”..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.