Tegn på alkoholisme

Har du mistanke om at du selv, eller en person du har nært, drikker for meget og for ofte? Er du tvivl om det er et alkoholproblem? Og ønsker du at få afklaret om forbruget af alkohol er behandlingskrævende, og om der udvises symptomer på alkoholmisbrug?

Det er svært at være helt objektiv, når det handler om dit eget, eller en nær persons, alkoholforbrug. Følelserne vil ofte være i vejen for at tænke rationelt, og derfor kan det opleves, at benægtelser og bortforklaringer, skaber mere forvirring end gavn. Grænserne for hvornår man er alkoholiker er desværre uklare, men dog vil personen, som drikker, udvise ret tydelige tegn på alkoholisme, eller kommende alkoholisme. Drikker du tæt og ofte, er det sandsynligt at du ender ud i et alkoholmisbrug.

Alkoholmisbrug vs. alkoholafhængighed

Der er nogle mennesker, som drikker alkohol regelmæssigt, og med risiko for at det kan være skadende eller direkte farligt, men som fortsat er i stand til at sætte visse grænser og udviser en form for kontrol over deres alkoholforbrug.

Alkoholmisbruget udøves med risiko for at blive et langsigtet mønster, og således vil han eller hun udvikle en alkoholtolerance. Risikoen for at udvikle et decideret alkoholmisbrug er således meget stor.

Hvornår er man alkoholiker?

Er du først blevet alkoholafhængig, bliver alkoholen pludselig afgørende for, at du overhovedet kan fungere. Alkoholikeren vil opleve helt ukontrollerede indtag og en fysisk trang til alkohol, hvilket er et af de mange tegn på alkoholisme. En alkoholiker er ikke i stand til at stoppe med at drikke, til trods for alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser.

Det er en del af vores kultur, at vi drikker alkohol i sociale sammenhænge. Desværre findes der nogle, som misbruger alkohol og drikker alt for meget – uden selv, at være klar over, at det er blevet et problem.

At have et alkoholmisbrug medfører mange forskellige problemer. Alkohol er gift for dit helbred! Din krop bruger utroligt mange kræfter på at nedbryde alkohol, hvilket også er en af grundene til fx tømmermænd.
Hvis du indtager alkohol ofte, vil din hjerne langsomt vænne sig til, at der findes alkohol i dit blod, og du kan derfor udvikle en alkoholtolerance. En alkoholtolerance kan i sidste ende være årsagen til, at du kan indtage større og større mængder alkohol, og din krop, og især din lever, vil ikke længere kunne følge med.

Drikker du for meget?

Der findes kriterier for hvornår man er alkoholiker, men disse viser sig meget individuelt. Herunder kan du finde en række tegn på alkoholisme i form af spørgsmål som du kan stille dig selv:

Alkoholiker test:

 • Har du nogensinde set frem til fyraften eller weekend, fordi du så kunne få noget at drikke?
 • Har du nogensinde oplevet at tankerne har kredset om at drikke, når du burde tænke på noget andet?
 • Har du nogensinde planlagt at drikke en enkelt og så fået en del mere end planlagt?
 • Har du nogensinde forsøgt at nedsætte dit forbrug eller stoppe uden held?
 • Har du nogensinde haft huller i hukommelsen efter at have drukket?
 • Har du nogensinde haft fysisk skælven eller rystende hænder morgenen efter indtagelse af alkohol?
 • Har du nogensinde haft behov for at drikke, for at lindre tømmermænd/abstinenser?
 • Har andre nogensinde kommenteret på, at du tilsyneladende kan drikke mere end de fleste?
 • Har du nogensinde oplevet, at du skal drikke et større kvantum alkohol for at få den ønskede virkning?
 • Har du nogensinde oplevet, at du prioriterer tid til at drikke frem for tid til socialt liv eller arbejde?
 • Har du nogensinde været til lægen, eller været indlagt på grund af indtag af alkohol?

Kan du svare ja til flere af spørgsmålene, har du muligvis behov for hjælp.

Vi vil, som start, tilbyde dig, at du ringer ind til os, helt fortroligt, gratis og uforpligtende, på 70 10 03 03. Her kan du tale med en af vores behandlere.

Behandleren vil, hvis i bliver enige herom i telefonen, invitere dig til en indledende samtale – igen helt gratis og uforpligtende. Ved den indledende samtale kan behandleren gå dybere i en vurdering af dit forbrug af alkohol, og sammen med dig vurdere, om vores form for alkoholbehandling er den rigtige for dig.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med alle sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling centralt i København

Sådan fungerer den indledende samtale

Når du bliver indbudt til din gratis og indledende samtale, vil du møde en erfaren og professionel behandler, som vil stille dig en række spørgsmål, og bede dig foretage en “alkoholiker test”.

Udfra behandlerens vurdering af samtalen, og af testen, vil behandleren, i fællesskab med dig, forme lige præcis din individuelle behandling. Behandlingen vil altid vil tage udgangspunkt i dit liv og alkoholproblem, og behandlingen bliver udformet, så den passer bedst ind i netop DIN hverdag og DIT liv.

Vi tilbyder ambulant alkoholbehandling

Der er mange fordele ved at vælge ambulant behandling. Når du modtager alkoholbehandling hos os, bliver du boende hjemme hos dig selv i dine vante omgivelser. Du vil kunne passe dit arbejde og være del af din normale dagligdag. Du kan derfor selv bestemme hvem der skal vide, at du er ved at gennemføre en behandling af alkoholmisbrug.

Din alkoholbehandling vil forløbe sig over 6 til 8 uger, hvor du vil skulle møde ind, på de aftalte tidspunkter, dag eller aften. Vores behandling for alkoholmisbrug, følger en fastlagt struktur med en massiv succesrate, og til trods for den fastlagte struktur, er behandlingen tilrettelagt efter dine individuelle behov!

I fællesskab identificerer vi årsagen til dit alkoholproblem, og derudover også øvrige mulige problemstillinger, der kunne være skyld i, at din behandling ellers ikke vil virke, eller som har været årsag til, at tidligere forsøg, har mislykkedes.

Alkoholbehandling København

Vores behandling for alkoholafhængighed, ligger centralt i København.
Vi bor på H. C. Andersens Blvd. 37 – 1553 København, hvor der er rig mulighed for offentlig transport, og med gratis parkeringsmuligheder, hvis du kommer i egen bil.

>> Læs meget mere om vores ambulante alkoholbehandling på denne side.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med alle sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Kontakt os på 70 10 03 03

Er du pårørende til en der drikker eller tager stoffer?

Har du brug for råd og vejledning til, hvordan du bedst motiverer et familiemedlem til at sige ja til misbrugsbehandling, så kontakt os for råd og vejledning.

Med den rette forberedelse lykkes det i langt de fleste tilfælde med et godt resultat.

Sådan kommer du i gang

Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.

Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: