
Pårørende til alkoholikere
Er du pårørende til en person der drikker for meget?
At være pårørende til en alkoholiker kan være hårdt og føles umuligt at stå med alene. Derfor kan du hos os få hjælp og rådgivning, og måske ruste dig til at du kan tage den svære snak med personen, som drikker.
Det er bestemt ikke unormalt, at du, som pårørende til en person der drikker, også selv har behov for rådgivning, eller at vende dine tanker, følelser og sorg med en behandler, eller måske deltage i en gruppe med andre ligesindede, som sidder, eller har siddet, i nøjagtig samme situation som dig.
Findes der et alkoholproblem?
Er du i tvivl om der findes et problem med alkohol, og ønsker du at blive klogere på advarselstegnene?
En pårørende kan ofte komme i tvivl om sin opfattelse og spørge sig selv, om man overdriver og er urimelig.
For alkoholikeren selv, opleves det ofte ikke som et stort problem og ofte oplever alkoholikeren heller ikke at han eller hun har behov for hjælp i form af behandling.
Når du, som pårørende til en person der drikker, læser dette, kunne det godt tyde på at du i hvert fald oplever et problem. Følg din egen indskydelse og pas på at du ikke at bliver manipuleret.
Herunder kan du se en kort liste med symptomer på alkoholisme, som du kan være opmærksom på:
- Skjuler personen sit drikkeri ved at gemme flasker?
- Drikker personen ofte alene – også i hverdagene?
- Virker personen beruset på upassende tidspunkter?
- Findes der faste drikkerutiner / tidspunkter på dagen?
- Går personen i forsvar øjeblikkeligt, når der tales om vedkommendes drikkeri?
Hvordan hjælper man en alkoholiker?
Alkoholisme fører ofte til uansvarlighed, manglende omsorg og forståelse. Behandling kan derfor hjælpe med at få alkoholikeren til igen at bidrage til hverdagen. Ofte vil de pårørende stå tilbage med en frustration over hvordan de skal få personen, som drikker, til at indse alvoren i et alkoholmisbrug.
Hos Frederiksberg Centeret er vi meget opmærksomme på de følgevirkninger, der kan opstå ved at være pårørende til en alkoholiker, hvorfor vi gør en stor indsats på området. Erfaringer viser, at langt de fleste alkoholikere starter i behandling, efter de pårørende er blevet involveret.
Kontakt os helt gratis, fortroligt og uforpligtende, og hør mere om hvordan vi kan hjælpe.
Kontakt os for en samtale
-
Pårørende kan have behov for støtte
-
Danmarks største dagbehandlingscenter
-
Behandling centralt i København
Vi sidder klar til at hjælpe
Du kan sandsynligvis ikke overbevise en alkoholiker om ikke at drikke, men du kan hjælpe med at få personen til at indse, at der findes et alkoholproblem, og dermed hjælpe vedkommende til gå i alkoholbehandling, og der blive ædru. Bemærk at når du ringer til os, vil du komme til at tale med en erfaren alkoholbehandler.
Vi glæder os til at høre fra dig.
Læs mere om vores behandling af alkoholmisbrug
Det kan være en god idé for pårørende til en alkoholiker, at kende lidt til den hjælp, som kan tilbydes, før du kaster dig ud i den svære snak med personen som drikker.
Vores behandling for alkoholmisbrug er helt skræddersyet til den enkelte. Man bor hjemme og man kan fortsætte sin almindelige dagligdag, med familie, arbejde og venner.
Et standard behandlingsforløb indeholder 6 ugers behandling, hvor man møder 3 gange om ugen, men vores fleksible behandling giver mulighed for at intensivere forløbet og forkorte til 4 uger, eller at forlænge forløbet til 8 uger, hvis det passer bedre ind i vedkommendes liv.
Da personen bor hjemme, passer sit arbejde og andre forpligtelser, bestemmer man også helt selv hvem der skal vide, at man gennemfører en alkoholbehandling.
>> Læs mere om vores behandling af alkoholisme på denne side.
Snak med en af vores dygtige behandlere
Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.
Gode grunde til at tage kontakt
-
Som pårørende kan du have behov for støtte -
Danmarks største dagbehandlingscenter -
Behandling centralt i København
Kontakt os på 70 10 03 03
Sådan kommer du i gang
Behandling hos Dansk MisbrugsBehandling begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.
Ved den indledende samtale får vi en snak om din situation, og vurderer hvilken behandling, der bedst passer dit behov.
Her får du også en grundig information om, hvad behandlingen indebærer.
Vil du spørge om noget?
Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her:
Hvad siger andre?
“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag..!”
“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.