Pårørende til alkoholikere

Frederiksberg Centeret er meget opmærksomme på de følgevirkninger, der kan opstå ved at være alkoholiker pårørende, hvorfor vi gør en stor indsats på området. Ofte vil de pårørende stå tilbage med en frustration over hvordan de skal få personen som drikker til at indse alvoren i et alkohol misbrug, og det gentagne spørgsmål lyder: “hvordan hjælper man en alkoholiker?”

Det kan også være at du står i en situation, hvor du selv føler at have behov for hjælp til at bearbejde de følgevirkninger at være pårørende til en alkoholiker, eller som alkohol i familien kan have haft.
Herunder kan du blandt andet læse mere om det at være vidende til alkoholmisbrug i familien. Sidder du med spørgsmål omkring det at være alkohol pårørende, er du altid velkommen til at kontakte pårørendeafdelingen her eller du kan ringe på telefon 33 21 73 00. Henvendelse vil altid være både gratis, anonym og uforpligtende.

Findes der et problem med alkohol?

Du kan sandsynligvis ikke overbevise en alkoholiker om ikke at drikke, men du kan hjælpe med at få personen til at gå i alkoholbehandling og der blive ædru. Alkoholisme fører ofte til uansvarlighed, manglende omsorg og forståelse, så behandling kan hjælpe med at få alkoholieren til igen at bidrage til hverdagen.
At være pårørende til alkoholikere kan være hårdt og umuligt at stå med alene. Derfor kan du hos os få hjælp og rådgivning, og måske ruste dig til at du kan tage den svære snak med personen som drikker.
Er du i tvivl om der virkelig er tale om et alkoholmisbrug, kan du her med en række spørgsmål til dig selv, måske bedre komme din tvivl til livs.

 • Skjuler personen sit drikkeri ved at gemme flasker?
 • Drikker personen ofte alene – også i hverdagene?
 • Virker personen beruset på upassende tidspunkter?
 • Går personen i forsvar øjeblikkeligt når der tales om vedkommendes drikkeri?
 • Findes der faste drikkerutiner / tidspunkter på dagen?

Kan du genkende disse tegn på alkoholmisbrug?

Kan du svare JA til flere af ovenstående spørgsmål, findes der formentlig et problem med alkohol. Du er meget velkommen til, fortroligt og uforpligtende, at kontakte en alkoholbehandler ved at ringe på telefon 38 34 13 03.
Her kan behandleren fortælle dig om hvad din rolle i problematikken kan være, og klæde dig på til at informere vedkommende, som drikker.
Bemærk at vores behandlinger altid starter ved en indledende samtale der identificerer problemets omfang.
Alkoholbehandling på Frederiksberg Centeret, strækker sig typisk over 6 uger, og er skræddersyet til den enkelte. Du kan læse mere om vores alkoholbehandling her.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Esplanaden tæt på bus og metro

Pårørende til alkoholikere

Du kan også besøge vores afdeling for pårørende på denne side og læse mere om hvordan vi kan hjælpe dig som pårørende til en alkoholiker. Det er bestemt ikke unormalt, at den pårørende også selv har behov for at vende sine tanker, følelser og sorg med en behandler, eller måske deltage i en gruppe med andre ligesindede som sidder eller, har siddet, i nøjagtig samme situation som dig. Ønsker du at komme i kontakt med pårørendeafdelingen kan du gøre det ganske gratis, fortroligt og uforpligtende, ved at ringe på telefon 38 34 13 03.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 38 34 13 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling på Esplanaden KBH tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Hvad koster alkoholbehandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Denne første samtale bruges til at vurdere dit behandlingsbehov og skabe rammen for hvilken behandling vi kan tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag”..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.