Pårørende til afhængighed

Er du pårørende til et menneske som er afhængig? Ønsker du at hjælpe med at indse og anerkende, at der findes et problem? Mangler du evnen, redskaberne eller modet til at tage den svære snak?

Du som pårørende, kan sandsynligvis ikke egenhændigt hjælpe personen ud af sin afhængighed. Der hvor du kan yde en stor hjælp, er ved at få vedkommende til at tage kontakt til os.

Hjælp til pårørende

Hos Frederiksberg Centeret ønsker vi at hjælpe og rådgive pårørende til afhængige. Vi er opmærksomme på de følgevirkninger der opstår ved at være pårørende og derfor tilbyder vi forskellige typer af hjælp, som fx:

 • Individuelle samtaler
 • Familiesamtaler
 • Pårørendekursus.

Vores pårørendeafdeling ligger centralt i København. Vores familieterapeut har specialiseret sig i de problematikker der kan findes ved afhængighed i familien.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling centralt i København

Hvad er din rolle som pårørende?

Hvis du er pårørende til en person som lider af afhængighed, vil det oftest variere, hvor meget du bliver involveret i vedkommendes egentlige sindstilstand og eventuelle behandling, og det er begrænset, hvor meget du som pårørende kan hjælpe med på egen hånd.
Vores råd er derfor, at den måde du bedst kan hjælpe på er, at forsøge at overtale og støtte den afhængige til, at opsøge professionel hjælp.

Typiske pårørende som vi møder er:

 • Forælder
 • Søskende
 • Børn
 • Kæreste/ægtefælle
 • Ven eller kollega

Er du pårørende og ønsker du selv hjælp?

Det er bestemt ikke unormalt at du som pårørende til afhængighed også selv har behov for at vende dine tanker, dine følelser og din sorg med en behandler, eller måske deltage i en gruppe med andre ligesindede personer som har oplevet nøjagtig det samme som du. Det kan også være, at i sidder som familie og føler jer magtesløse overfor den afhængighed, jeres kære familiemedlem lider af. Her kan en samtale med hele familien, ofte være en rigtig god hjælp og start på en bedre forståelse, samt værktøj til en lysere fremtid.

Gratis og uforpligtende samtale til den afhængige

Når du, som afhængig, retter henvendelse til os – ved enten at ringe eller skrive, vil du blive mødt af en professionel og erfaren behandler. Behandleren vil spørge lidt interesseret, ind til din aktuelle situation og herudfra kan du blive indbudt til en indledende samtale, hvor behandleren vil vurdere din afhængighedsgrad. og muligvis herudfra – i samråd med dig, fastlægge en eventuel behandlingsplan.

Bemærk, at din henvendelse og din indledende samtale, naturligvis er gratis, helt fortrolig og uforpligtende.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af vores dygtige behandlere.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling centralt i København

Kontakt os på 70 10 03 03

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med.”

Vil du spørge om noget?

Vi modtager jævnligt spørgsmål, og her har vi valgt at sammenfatte nogle af dem. Det kunne jo være, at du sad med det samme eller et lignende spørgsmål, så måske kan du få det besvaret her: