pilleglas og løse piller

Afhængig af piller og medicin - Medicinafhængighed

Du misbruger medicin, hvis du indtager det udelukkende for at opnå en rusvirkning eller for at få en pause for de daglige problemer.

Den mest almindelige beroligende medicin er benzodiazepiner som ordineres af egen læge for at afhjælpe uro og angsttilstande.

Er du i tvivl om du selv eller en du holder af, misbruger Benzodiazepin eller andet receptpligtig medicin, sidder vi klar til din henvendelse – det er gratis, anonymt og uforpligtende.

Eksempler på symptomer, på medicinafhængighed

 • Er du meget optaget af, hvornår det er tid til din næste dosis af medicinen?
 • Har tankerne har kredset om at tage din medicin, når du burde tænke på noget andet?
 • Har du planlagt at indtage den ordinerede dosis af din medicin – og så alligevel taget mere?
 • Har dit forbrug af medicin været anderledes, end du gerne ville have det?
 • Har du forsøgt at nedsætte dit forbrug eller lade helt være – uden held?
 • Har du nogensinde oplevet svimmelhed, træthed, rastløshed eller angst i forbindelse med at have taget din medicin?

Ønsker du behandling af medicinafhængighed?

Er du medicinafhængig, kan Frederiksberg Centeret tilbyde dig terapeutisk og kognitiv behandling, individuelt planlagt efter DIT liv og DINE behov.

Fordelen ved en ambulant behandling, er at du ikke bliver revet totalt ud af din hverdag, som du vil blive ved en døgnbehandling. Ved en ambulant behandling er der altså mulighed for at du stadig har et normalt liv med familie, arbejde, venner og fritidsinteresser.

Her lægger vi et fleksibelt og individuelt program for dig over de næste 4 til 8 uger, hvor vi tilbyder dig individuelle terapisamtaler, workshops, familiesamtale, lægesamtale og giver dig et tilbud om et efterbehandlingsforløb. Vi laver simpelthen en behandlingsplan til dig fra starten, der griber så lidt som muligt ind i dit daglige liv.

Ved at benytte dig af vores behandling, vil du leve i din normale hverdag, hvilket betyder, at du vil kunne rette opmærksomheden mod situationer i dit liv, hvor du oplever at trangen er størst og sværest for dig at modstå. Med dette fornyede fokus, vil du have bedre muligheder for at identificere og i samarbejde med os bearbejde dine oplevelser, og dermed blive styrket til at foretage de ændringer, som skal til for at eliminere trangen, eller den situation som skaber din trang.

En helt anden fordel ved ambulant behandling kan også være, at du selv bestemmer hvem der skal vide, at du er ved at gennemføre en behandling.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Individuel behandling for afhængighed af medicin

Vi tilbyder dig behandling – der trods at behandlingen følger en fastlagt struktur med en massiv succesrate – også bliver tilrettelagt efter dine individuelle behov. I fællesskab identificerer vi årsagen til dit problem, og derudover også øvrige problemstillinger, der kunne hindre din behandling i at lykkedes.

Frederiksberg Centeret er akkrediteret under DDKM og arbejder ud fra Sundhedsstyrelsens National kliniske retningslinje for alkoholbehandling.

Hos os vil du blive behandlet af uddannede behandlere med pædagogisk baggrund, som løbende modtager opkvalificerende uddannelse.

Hvad er vanedannende medicin?

Lægeordineret medicin kan være vanedannende. Du kan få udskrevet medicinen, fordi du lider af fx: angst, uro eller søvnløshed.

Stoffer som benzodiazepiner er afhængighedsskabende. Kroppen vænner sig efter ganske kort tid til at få stoffet jævnligt og udvikler tolerans. Kroppen vil give klare signaler om, at den (på trods af fortsat indtag) alligevel mangler stoffet. Kroppen fortæller at den mangler stoffet ved at udvise symptomerne angst og uro.

Hvis du indtager medicinen over en periode for at opnå en afslappende virkning, kaldes det for lavdosis afhængighed. Hvis du derimod indtager medicinen i større mængder for at opnå en decideret rus eller et kick, kaldes det for højdosis afhængighed.
Tidligere troede man, at det var helt uproblematisk at behandle fx. angsttilstande med Benzodiazepiner. I dag ved vi at det kan give afhængighed og langtidsbivirkninger.

Hvis du bruger Benzodiazepiner regelmæssigt og i længere tid end nogle få måneder, kan det medføre, at du kan få problemer, hvis du vil holde op med  at tage medicinen. Der kan opstå abstinenssymptomer i form af angst, uro, søvnløshed, indre sitren, rysten, og krampeanfald.
Disse symptomer kan komme flere uger efter sidste dosis er taget, og derfor bør du ikke selv holde op med at tage medicinen, men i stedet aftale en nedtrapningsplan med din læge.

Kontakt os trygt, fortroligt og uforpligtende på telefon 38 34 13 03

Spørgsmål vi ofte møder:

Hvor foregår behandlingen?

Misbrugsbehandlingen finder sted på Frederiksberg Hospitals område.

Her er let at komme til med offentlig transport. Kommer du i bil forefindes en del parkeringspladser på området.

Adressen er: Nordre Fasanvej 57, vej 10 – opgang 16, 2000 Frederiksberg

Koster det penge at gå i behandling?

Ja det gør det – Vores behandling er dog væsentligt billigere end en døgnbehandling, og der er forskellige muligheder for at få bevilget en behandling hos os:
Enten i form af kommunal, sundhedsforsikrings, arbejdsgiverbevilget, eller delvis fonds støttet betaling.

Læs mere om priser og behandlinger her:

Du er meget velkommen til at kontakte os, og lad os hjælpe dig med at afsøge mulighederne. Ring på 38 34 13 03

Jeg er pårørende til en afhængig, findes der hjælp til mig?

Her hos Frederiksberg Centeret er vi opmærksomme på de følelsesmæssige konsekvenser, det kan have at være pårørende til afhængige.
En del af vores hjælp kunne være at pårørende kan deltage i et pårørendekursus. Vores afdeling for pårørende, tilbyder også individuelle samtaler eller gruppeforløb hvor andre pårørende i samme situation som dig deltager. Læs mere om vores tilbud til pårørende her.

Kontakt os meget gerne, helt fortroligt, gratis og uforpligtende, på telefon 38 34 13 03.

Mange hilsner Frederiksberg Centeret.

 

Hvordan kan jeg vide om jeg er afhængig?

Det er desværre ikke altid så let på forhånd, at afgøre om en person er afhængig eller ej. Dog findes der en række forskellige spørgsmål man kan stille sig selv. Ring til os og kom i tale med er erfaren afhængighedsbehandler, som kan, hvis vurderet nødvendigt, invitere dig ind til en uforpligtende samtale, hvor din grad af afhængighed vurderes, og et muligt behandlingsforløb drøftes.

Giv os trygt, gratis og uforpligtende et kald på 38 34 13 03.

Du kan læse mere om symptomer på alkoholisme, hvor du også kan se, og for dig selv, besvare en række spørgsmål. Denne “test” kan muligvis fortælle dig, eller din pårørende, om der kan være behov for en behandling af alkoholmisbrug.

Mange hilsner afhængighedsafdelingen.

Når man er i behandling, er man så indlagt?

Hos os bliver du ikke indlagt!
Vi tilbyder individuel behandling, hvor du lever hjemme hos dig selv og varetager dit normale liv, med arbejde, venner, familie osv. Du møder ind til din behandling, på de tidspunkter som er aftalt og som følger din behandlingsplan. Din behandling tilrettelægges og udformes så den passer bedst muligt ind i din normale hverdag. Læs mere om vores fleksible behandling her, eller kontakt os gerne, og vi vil fortælle meget mere.

Send os gerne en besked via vores kontaktformular, eller ring helt fortroligt på 38 34 13 03.

Mange hilsner
afhængighedsafdelingen.

Er det anonymt at kontakte jer?

Ja dine henvendelser til os er altid helt anonyme, fortrolige og uforpligtende.

Ring eller skriv du bare – det er GRATIS. Telefon 38 34 13 03 eller send os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Hvad koster behandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale vil behandleren muligvis bede dig udfylde et spørgeskema, der skal hjælpe med at skabe overblik over dit behandlingsbehov. Behandlerens vurdering af samtalen vil, sammen med skemaet, skabe rammen om dit behov for hvilken behandling vi vurderer at kunne tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag”..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.