Nyhedsbrev april 2016

Så har vi udsendt nyhedsbrev for april måned, hvor vi blandt andet sætter fokus på ældre og alkoholforbrug og måske overforbrug.

Ældre og alkoholproblematikker

Efter at DR satte spot på “ældre og alkoholproblematikker”, er det blevet et meget omtalt emne. Et emne som nu får den omtale, som er så essentiel, for at samfundet bliver opmærksomt på, at her er noget at tage fat på, og derefter overveje, hvordan vi så tager fat på det.

“De ældre, der kommer med et meget stort alkoholforbrug, vil have behov for en anden form for behandling end de ældre vi ser i dag”, siger Janne Schurmann Tolstrup, professor ved SIF. Derfor bør kommunerne være forudseende og blive klar til, at de an stå overfor flere ældre, der har behov for hjælp til alkoholen.

“Det vil være rigtig godt allerede nu at fælge med i den udvikling, vi nu kan se i statestikkerne”, siger Janne Schurmann Tolstrup. I 2010 havde 27 procent af mændende og 10 procent af kvinderne i alderen 65 – 74 et problematisk alkoholforbrug, i følge Den Nationale Sundhedsprofil.

Frederiksberg Centeret tilbyder i den forbindelse at uddanne de kommunale medarbejdere i Sundheds- og Omsorgsforvaltningerne på ældreområdet, og på den måde ruste medarbejderne til at kunne hjælpe de borgere, der sidder med denne aktuelle problematik.

Ældre borgere med et overforbrug af alkohol vil ofte være mere ressourcekrævende, hvilket naturligt vil give den kommunale ældrepleje anderledes opgaver og øgede udfordringer.
Således kan det belaste den enkelte kommunale medarbejder, der ikke føler sig rustet til at håndtere alkoholproblemer.

Frederiksberg Centeret uddanner dine medarbejdere

Vi tilbyder derfor at komme ud til kommunen, for at hjælpe medarbejdere med viden om alkohol og behandling, for på den måde at kunne klæde medarbejderen bedre på til at møde ældre borgere med alkoholproblematikker.
Vi vil i løbet af dette kursus blandt andet reflektere på “Hvor meget kan vi blande os”, øve “den motiverende samtale”, tale om hvad den kommunale medarbejder kan gøre, og hvor der kan findes yderligere hjælp, samt gå i dialog om oplevede udfordringer for den enkelte medarbejder.
Alt dette tilbydes i et lille opkvalificerende kursus på 4 timer, hvor der an deltage max. 20 medarbejdere.

Kontakt os for en gratis samtale

  • clock-160966_1280 - Copy

    Skræddersyet behandling som passer ind i dit liv

  • icon_finding_treatment_center - Copy

    Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer

  • interview-1018333_1920 - Copy

    Gratis indledende samtale

  • Bus_stop_symbol

    Behandling på Frederiksberg og i København

Kontakt administrationen

Ring på 70 10 03 03 og snak med en af os i administrationen eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

  • sidetick
    Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
  • sidetick
    Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
  • sidetick
    Gratis indledende samtale
  • sidetick
    Behandling på Frederiksberg eller centralt i København

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Hvad koster behandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Ved den indledende samtale vil behandleren muligvis bede dig udfylde et spørgeskema, som kan hjælpe med at skabe overblik over dit behandlingsbehov. Behandlerens vurdering af samtalen vil, sammen med skemaet, skabe rammen om dit behov for hvilken behandling vi vurderer at kunne tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har