Pårørende til alkoholiker

Pårørende til alkoholikere

Er du pårørende til en person, der drikker for meget? At være pårørende til en alkoholiker kan være hårdt og nærmest umuligt at stå med alene. Derfor kan du hos os få hjælp og rådgivning, og måske ruste dig til, hvis du vil tage den svære snak med personen, der drikker.

Det er bestemt ikke unormalt, at du, som pårørende til en person, der drikker, også selv har behov for rådgivning, eller måske føler et behov for at vende dine tanker, følelser og sorg med en behandler. Der kan også være behov for at deltage i en gruppe med andre, som sidder, eller har siddet, i en situation som ligner din.

Hvad er et alkoholproblem?

Er du i tvivl om en du kender har et problem med alkohol, og ønsker du at blive klogere på advarselstegnene? Vær opmærksom på, at det for den der drikker, sjældent føles som lige så stort problem, som du, der er pårørende kan opleve at det er. Men eftersom du har søgt og læser dette, føler du sandsynligvis at der er et problem! Følg din egen indskydelse og pas på, med ikke at blive manipuleret.
Herunder kan du se en kort liste med symptomer på alkoholisme, som du kan være opmærksom på:

 • Skjuler personen sit drikkeri ved at gemme flasker?
 • Drikker personen ofte alene – også i hverdagene?
 • Virker personen beruset på upassende tidspunkter?
 • Findes der faste drikkerutiner / tidspunkter på dagen?
 • Går personen i forsvar øjeblikkeligt, når der tales om vedkommendes drikkeri?

Hvordan hjælper man en alkoholiker?

Alkoholisme fører ofte til at de pårørende oplever, at den der drikker, udfører uansvarlig adfærd, udviser manglende omsorg og har manglende forståelse for andre. Behandling kan hjælpe med at få alkoholikeren til igen at bidrage til jeres hverdag. Ofte vil de pårørende stå tilbage med en frustration over, at de ikke kan få personen, som drikker, til at indse alvoren i et alkoholmisbrug.
Hos os, på Frederiksberg Centeret, er vi meget opmærksomme på de følgevirkninger, der kan opstå, når man er pårørende til en alkoholiker, hvorfor vi gør en stor indsats på området. Erfaringer viser, at langt de fleste alkoholikere starter i behandling, efter de pårørende er blevet involveret. En alkoholafhængighed går sjældent over af sig selv! Ofte skal man finde ud af hvorfor der drikkes, og hvordan der kan foretages ændringer. Her kan en alkoholbehandling være essentiel, da der netop i behandlingen, lægges vægt på at finde bagvedliggende årsager. Ønsker du at vide mere, eller har du spørgsmål, sidder vi klar til at råde og hjælpe dig. Al henvendelse er helt gratis, fortroligt og uforpligtende – og det starter altid med et telefonopkald. Ring trygt til os allerede nu på telefon 38 34 13 03.

Kontakt os for en samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Pårørende kan have behov for støtte

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Danmarks største dagbehandlingscenter

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Esplanaden tæt på bus og metro

Ønsker du at vide mere om vores behandling af alkoholmisbrug?

Det kan være en god idé for pårørende til en alkoholiker, at vide lidt om den hjælp, som kan tilbydes. Det er specielt godt, at have forberedt sig inden man kaster sig ud i den svære snak med personen, som drikker.
Vores behandling for alkoholmisbrug er skræddersyet til den enkelte, der går i behandling. Man bor hjemme og lever sin almindelige dagligdag, med familie, arbejde og venner, mens man modtager behandling. Behandlingen strækker sig typisk over 6 uger, hvor man møder ind 3 gange om ugen, på de aftalte tidspunkter. Men behandlingen kan intensiveres og således vare i 4 uger, eller øges med færre fremmøder og vare i 8 uger. Da vedkommende bor hjemme, passer sit arbejde og andre forpligtelser, bestemmer man også helt selv hvem der skal vide, at man er i gang med en alkoholbehandling. Læs mere mere om vores behandling af alkoholisme her.

Kontakt os gerne på 38 34 13 03 – Vi sidder klar at hjælpe

Du kan sandsynligvis ikke overbevise en alkoholiker om ikke at drikke, men du kan hjælpe med at få personen til at indse vedkommendes alkoholproblem. Måske kan du også hjælpe vedkommende til gå i alkoholbehandling. Vi tilbyder gerne hjælp, både til den pårørende og til personen som drikker. Giv os et fortroligt og uforpligtende kald på telefon 38 34 13 03. Når du ringer til os, kan du komme til at tale med en erfaren alkoholbehandler, der muligvis vil tilbyde dig, der drikker, en gratis og uforpligtende samtale. Her vil dit alkoholmisbrug blive vurderet, og du kan i samarbejde med behandleren finde frem til om det er alkoholrådgivning, eller alkoholbehandling, som du har behov for. Er du pårørende som ringer, kan du komme i kontakt med en alkoholbehandler, som kan rådgive dig til dit næste skridt. Giv os blot et kald – det koster ikke noget og er ganske fortroligt og anonymt.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Snak med en af vores dygtige behandlere

Ring på 38 34 13 03 og snak med en af vores dygtige behandlere eller klik her for at sende os en mail.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Som pårørende kan du have behov for støtte
 • sidetick
  Danmarks største dagbehandlingscenter
 • sidetick
  Behandling på Esplanaden KBH tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Hvad koster alkoholbehandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Denne første samtale bruges til at vurdere dit behandlingsbehov og skabe rammen for hvilken behandling vi kan tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har

Hvad siger andre?

“Det var så fedt at min alkoholbehandling blev formet efter MIT liv og min hverdag”..!”

“Efter min gratis indledende samtale, kunne jeg godt se, at mit liv handlede for meget om alkohol. Efter min behandling er jeg igen blevet ham min familie har lyst til at være sammen med”.