Alkoholbehandling København og Frederksberg

Alkoholisme –Er du selv, eller er en du kender afhængig af alkohol?

Lider du af en alkoholafhængighed, er du ikke alene!
Ifølge Sundhedsstyrelsen har 585.000 danskere et skadeligt forbrug af alkohol og ca. 140.000 har udviklet et behandlingskrævende alkoholmisbrug.

Betegnelsen alkoholiker!

Man kan have mange meninger og forestillinger om hvornår man er alkoholiker. Selve betegnelsen alkoholiker har også, i sig selv, en negativ klang hos mange. Vi ved, at en alkoholiker, eller en person, som lider af en alkoholafhængighed, ikke nødvendigvis er ham eller hende, der sidder på bænken foran kiosken og drikker! Det er bare det billede der er blevet skabt i forbindelse med ordet alkoholiker. I virkeligheden har langt de fleste mennesker, der har en alkoholafhængighed, en helt normal hverdag med familie, hjem, fritidsinteresser og arbejde.

Har du et alkoholmisbrug?

Her finder du 4 spørgsmål, som du kan stille dig selv. Hvis du kan genkende dig selv, vil vi tilråde, at du læser videre om vores hjælp, og om hvordan vi kan hjælpe dig tilbage til livet.

 • Påvirker dit forbrug af alkohol dine personlige relationer?
 • Fylder dit forbrug mere og mere i hverdagen?
 • Føler du at dit forbrug af alkohol har taget overhånd?
 • Har du svært ved at styre forbruget og ønsker du at komme ud af den onde cirkel?

Alkohol testen – Er du alkoholiker?

Før man kan stille diagnosen alkoholisme, skal en række kriterier være opfyldt. Herunder kan du se listen som Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har opstillet. Opfylder du bare de 3 af dem, er der sandsynlighed for, at du kan diagnosticeres som alkoholiker, eller som alkoholafhængig:

 • Trang (du har crawings efter alkohol, og denne trang overskygger al fornuft.)
 • Svækket evne til at styre indtag eller nedsætte forbrug (efter indtagelse af ganske få genstande, mister du kontrollen og fortsætter med at drikke uden at kunne styre det.)
 • Abstinenssymptomer (du oplever fx uro, rastløshed, hjertebanken og svimmelhed, og får det godt igen ved at drikke alkohol.)
 • Toleranceudvikling (du skal drikke mere og mere, for at opnå samme virkning. Du har derfor udviklet det der kaldes ”alkoholtolerance”)
 • Alkohol er dominerende (alkoholen har fået en stor plads i din tilværelse, i dine tanker, hvilket udløser problemer i hjemmet, på jobbet el.lign.)
 • Vedblivende brug, trods skadesvirkninger (du ved, at en del af de problemer som du har, både fysisk og psykisk, er på grund af alkohol, men du holder ikke op med at drikke)

Her kan du læse meget mere om symptomer på alkoholisme og alkoholafhængighed.

Kontakt os for en gratis samtale

 • clock-160966_1280 - Copy

  Skræddersyet alkoholbehandling som passer ind i dit liv

 • icon_finding_treatment_center - Copy

  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer

 • interview-1018333_1920 - Copy

  Gratis indledende samtale

 • Bus_stop_symbol

  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Jeg er alkoholiker – Hvad nu?

En alkoholafhængighed kan føles uoverkommelig, men det kan standses! Det er vigtigt at søge hjælp. Hvis du er i tvivl, om du lider af alkoholisme, så kan du altid kontakte os, og få en snak med en alkoholbehandler. Du kan også blive indbudt til en samtale, hvor dit forhold til alkohol vil blive vurderet af en behandler, og sammen kan i finde ud af om du har behov for alkoholrådgivning, eller om det måske er alkoholbehandling du har brug for. Kontakt os allerede i dag på telefon 38 34 13 03, og få en snak. Bemærk at al henvendelse, samt din indledende samtale, naturligvis er helt fortrolig, gratis og uforpligtende. Hvorfor vente?

Alkoholbehandling mens du bor hjemme

Vores behandling for alkoholmisbrug er ambulant. Det betyder, at du bor hjemme i dine vante omgivelser under hele forløbet. Vi tilpasser og skræddersyer din alkoholbehandling, så den passer ind i dit liv. Altså, du bor hjemme og lever dit helt normale liv med familie og venner , du passer dit arbejde og dine fritidsinteresser. En behandling er beregnet til at vare 6 uger, og du skal møde ind, på de tidspunkter vi aftaler (gerne uden for din arbejdstid), 3 gange om ugen. Men hvis du ønsker at møde ind flere gange om ugen, kan forløbet blive komprimeret til at vare 4 uger. Ønsker du derimod at møde ind færre gange om ugen kan vi strække forløbet til at vare 8 uger.

Fordelen ved at bo hjemme og leve din normale tilværelse er at du hurtigt oplever de situationer hvor du bliver fristet til at drikke. Det kan du efterfølgende tale med din behandler om, og på den måde identificerer i sammen nogle af de situationer, der kan være sværest for dig. Vores erfarne behandlere kan også undervejs i processen hjælpe dig med de fornødne værktøjer, så du lettere kan modstå disse fristelser i fremtiden.
Vores erfaring viser, at netop denne form for behandling ofte er den mest effektive. Du vil ikke blive revet fuldstændig ud af din hverdag, og din behandling drejer sig 100% om dit liv, dine fristelser og din fremtid. Vil du vide mere om vores alkoholbehandling, er du altid velkommen til, helt uforpligtende og gratis, at give os et kald på 38 34 13 03. Du kan naturligvis også blot sende os en besked, via vores kontaktformular.

Gode grunde til at tage kontakt

 • sidetick
  Individuel behandling, tilpasset dig og dit liv
 • sidetick
  Aftaler med de fleste sundhedsforsikringer
 • sidetick
  Gratis indledende samtale
 • sidetick
  Behandling på Frederiksberg tæt på bus og metro

Kontakt os gratis

Please leave this field empty.

Er du pårørende?

Som en del af vores behandling tilbyder vi familieinddragelse, hvor du, som pårørende bliver inviteret til en fælles samtale med behandleren.

Såfremt du og eller din familie kunne have behov for mere hjælp, for at komme på ret kurs igen, har vi en pårørendeafdeling, hvor vores uddannede familieterapeut sidder klar til at hjælpe jer.

Hvad koster en alkoholbehandling?

Behandling hos Frederiksberg Centeret begynder altid med en gratis, fortrolig og uforpligtende samtale med en erfaren og professionel behandler.

Denne første samtale bruges til at vurdere dit behandlingsbehov og skabe rammen for hvilken behandling vi kan tilbyde dig.

Besøg vores økonomiside og se hvilke betalingsmuligheder du har